Maminka.czKojení

Matka kojí čtyřletého autistu a lidé ji odsuzují. Uklidňuje ho to, tvrdí

kog 8.  2.  2020
Kojení vzbuzuje řadu emocí. A mnoho maminek se kvůli němu stane terčem kritiky: Že kojí na veřejnosti, nebo nekojí vůbec... Tahle britská fotografka Yakaly Di Roma to zase schytala od ostatních kvůli tomu, že stále ještě kojí čtyřletého syna, který trpí autismem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Britská fotografka Yakaly Di Roma má dva syny. Staršímu Hansovi jsou čtyři roky, trpí autismem a jeho máma chce samozřejmě pro něj to nejlepší. Říká, že je jen málo způsobů, jak ho dokáže zklidnit, když má záchvat. A kojení je jeden z nich. 

Když zveřejnila fotografie, jak svého syna kojí, spustila lavinu reakcí. Někteří o ní říkají, že je nechutná a její chování je znepokojující: "Bylo mi řečeno, že jsem pedofilní, když stále kojím svého syna. Také prý dělám dětskou pornografii," říká šokovaná matka. "Je to jediná věc, která ho utěší a cítí se tak bezpečně," dodává nechápavě.

Jste nechutná, řekla kojící ženě cestující v letadle. Pak vznikly tyto fotky

"Navíc kojení je tak přirozené!" Podle názoru Yakaly by mělo by býti oslavováno a ne haněno! Zároveň ví, jak bolestivé, vyčerpávající a složité může být. "Ale každá oběť stojí za to," uzavírá.

Matka kojila dceru neuvěřitelných devět let! Čekala, až se sama odstaví
Témata: Děti, Výživa a stravování, Kojení, Batole, Miminko, Vaše příběhy, Matka, Autismus, Autista, Syn, Pedofil, Fotografka, Čtyřletý syn