Matka kojila dceru neuvěřitelných devět let! Čekala, až se sama odstaví

kog 11.  4.  2020
Budu kojit, dokud se dítě samo neodstaví. Tak přesně to si řekla padesátiletá matka čtyř dětí Sharon Spink z North Yorkshire s nejmladší dcerou Charlotte. Jenže to trvalo dlouhých devět let. Až poté dívka matce řekla, že chce s kojením skončit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sharon Spink totiž uznává přirozené ukončení kojení. Nejmladší dceru chtěla kojit tak dlouho, dokud to půjde. Pokud by tedy devítiletá Charlotte chtěla nadále pít mateřské mléko, v kojení by tahle padesátiletá žena pokračovala. Nevidí na tom vůbec nic špatného. Dokonce tvrdí, že díky kojení je její dcera zdravá, má lepší imunitu a jen málokdy marodí! 

"Když jsem čekala Charlotte, rozhodla jsem se, že ji odstavím přirozeně, tedy až se sama rozhodne. Je příjemné, když to necháte na dítěti a neodtrháváte ho násilím," vysvětlila deníku The Sun. 

Manželovi je odporné kojení. Nemůžu před ním syna nakrmit!

Charlotte prý mateřské mléko pila, jen když se necítila dobře. Když jí bylo pět let, žádala kojení třikrát denně. Poslední dobou už jen jednou za měsíc. "Řekla mi, že s kojením přestaneme, až jí bude deset let, což nastane v dubnu příštího roku. Ale ukázalo se, že přirozeně skončíme dříve. Kdyby však chtěla pokračovat, dovolím jí to. A budu ji kojit tak dlouho, jak bude chtít," dodává padesátiletá matka čtyř dětí, která kromě Charlotte (9) vychovala také Kim (30), Sarah (28) a Isabel (12). Sama však přiznává, že poslední dobou už nešlo ani tak o výživu, ale o pocit bezpečí. 

Samozřejmě, že se setkala s ostrou kritikou. Někteří ji dokonce obvinili ze zneužívání. "Dozvěděla jsem se o sobě, že jsem zrůda, že zneužívám děti a jsem pedofil. Nejprve mě to rozrušilo, ale pak jsem si řekla, že Charlotte a nejbližší lidé ví, že to není pravda," přiznala. Rodina a přátelé prý její rozhodnutí plně podporovali. A dcera o tom nikdy se spolužáky nemluvila. Na veřejnosti ji Sharon naposledy kojila, když jí bylo pět let, poté už jen v soukromí. 

Do kdy je dobré děti kojit a proč? Odpovídá MUDr. Anna Mydlilová z Národního laktačního centra:

Sharon prý bude kojení chybět, podle ní si s dcerou takto vytvořily zvláštní pouto, na druhou stranu je ale ráda, že si Charlotte sama řekla, kdy chce s kojením skončit. Svůj příběh zveřejnila i proto, že chce zbořit stigma, které kolem kojení starších dětí stále panuje. Věří totiž, že mnoho maminek své děti kojí i do vyššího věku, jen se stydí o tom mluvit. I když je to normální!

Své pětileté dítě stále kojím. A řeknu vám proč
Proč některé děti začnou bojkotovat kojení? Tohle jsou nejčastější důvody
Témata: Výživa a stravování, Kojení, Vaše příběhy, Matka, Sam, Nejmladší dcera, Dcera, Dobrá imunita, Pila, Anna, Druhá strana, Národní, Děti, Charlotte, Mateřské mléko, The Sun, Isabela, Poslední doba, Zneužívání, Sharon, Nejbližší člověk, Pedofil