Maminka.czKojení

Matka kojila v Chrámu svatého Víta. Ostraha ji vykázala. Proč?

kog 4.  9.  2019
Možná už jste kauzu kojení v Katedrále svatého Víta zaznamenali. Dost se podobá kauze kojení v bance. Co se stalo? Mladá maminka z Kanady se rozhodla nakrmit svou dvouletou dcerku, načež k ní přišel hlídač a vyzval ji, aby šla kojit jinam. Celý incident zaznamenal na video manžel kojící ženy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dvaatřicetiletá Kanaďanka Marianne Douir přijela s rodinou na dovolenou do Prahy a vydali se na prohlídku Chrámu sv. Víta. Její dvouletá dcera ale byla z výletu unavená a hladová, maminka proto neváhala a nakojila ji přímo na kamenných schodech katedrály. Záhy ale přišel hlídač a vybídl ji, aby šla kojit ven. „Jestli chcete být liberální, tak klidně buďte, ale venku,“ říká zaměstnanec svatovítské katedrály na videu, které pořídil Mariannin manžel. 

Při kojení se laskavě zakryjte. Tahle vtipná máma to vyřešila po svém

Správa Pražského hradu se brání, že hlídač chtěl pouze nabídnout matce ke kojení jiné místo, než je studená kamenná podlaha v nejfrekventovanější části katedrály. To ale Marriane odmítá: „Ten muž mi nikdy nenabídl žádné pohodlnější místo, kde bych mohla dcerku nakojit,“ řekla rozzlobená matka serveru Blesk.cz. Když se ptala na kojící místnost, poslal ji hlídač ven nebo navrhl, aby dceru nakojila na WC. Kanaďanka přiznala, že se bála, že zavolá ochranku, což se ale nestalo. Proto dceru dokojila na kamenném schodu chrámu. 

Jedná se o další "kojící kauzu", která budí vášně a rozděluje společnost. Jedni dávají za pravdu ostraze a tvrdí, že cizinka by měla ctít majestátnost místa, druzí zase poukazují na slova papeže Františka, který při křtu v Sixtinské kapli vybídl maminky, ať klidně nakojí své hladové děti. 

Co myslíte vy? Hodí se kojit v kostele, nebo je to nevhodné a měla si najít jiné místo? Napište nám do diskuze!

Monika Bagárová se zastává kojení na veřejnosti! "A odhalené zadky nikomu nevadí?"
Témata: Video, Kojení, Vaše příběhy, Matka, Pražský hrad, Čižinka, Dvouletá dcerka, Kanada, Kanaďan, Dcerka, Blesk, Chrám, Katedrála, Kojící žena, Vít, Katedra, Praha, Maminka, Ostra, Hlídač

Video