Maminka.czZdraví

Matka si nechala na obličej udělat obří znaménko. Stejné, jako má syn

kog 4.  10.  2020
Tenhle chlapeček Enzo se narodil s rozsáhlým mateřským znaménkem na obličeji. Někdo by ho možná mohl litovat, ale jeho maminka ne. Z jeho kosmetické chybičky udělala přednost. A co víc, kvůli němu si nechala na obličej namalovat totožné znaménko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Roční kluk Enzo Cestari z Brazílie má od narození jednu zvláštnost. Jeho obličej zdobí velké mateřské znaménko, které mu zakrývá velkou část čela a táhne se přes nos až pod oko. 

Jeho maminka Carolina Giraldelli (26) se z toho ale nehroutí, je šťastná, že má zdravého syna. Dokonce prohlásila, že jeho znaménko nikdy nebude schovávat nebo nějak maskovat. "Je dokonalý právě takový, jaký je," tvrdí. 

Holčička s rozštěpem má po operaci. Teď je z ní krásná slečna. Jak vypadá?

Starosti jí ale dělaly pohledy ostatních lidí. "Přiznávám, že bylo obtížné vidět a cítit, jak se lidé dívají tím lítostivým, odsuzujícím a někdy i znechuceným pohledem," vypráví Carolina Giraldelli. S manželem chápou zvídavost. Je to něco neobvyklého. Ale moc by si prý přáli, aby okolí bralo Enza jako normálního chlapce, který je svými rodiči moc milován. 

A možná právě proto, aby mu tahle maminka dokázala svou lásku, rozhodla se, že si nechá udělat úplně stejné znaménko, jako má malý Enzo. Byl to vlastně takový dárek k ročním narozeninám i ke Dni matek. "Požádala jsem přítele, který je vizážista, aby mi vytvořil na obličeji přesně takovou skvrnu, jako má Enzo na své tváři," líčí Carolina. 

A jak reagoval chlapeček? "Měl velikou radost, i když to asi moc nechápal," říká Carolina, která se cítila krásná i s tímto neobvyklým make-upem. Společně se synem nafotila sérii fotek, kterou pak sdílela s přáteli. A dostalo se jí velice povzbudivých komentářů: "Slova podpory, povzbuzení a všechny ty nádherné zprávy mě opravdu dostaly," svěřuje se. 

Maminka natočila srdceryvný vzkaz synovi. Pak ho dala k adopci

Vyděšené pohledy porodníků

Enzo Cestari se narodil v květnu 2017. Na svět přišel císařským řezem, jelikož měl pupeční šňůru omotanou kolem krku. Když ho lékaři uviděli, zpočátku si mysleli, že má na obličeji jen nečistotu. Jejich vytřeštěné výrazy ale nasvědčovaly opaku. "Tak strašně jsem se bála, že mu něco je. Pak jsem ale slyšela, že pláče, a byla šťastná, že je zdravý," vzpomíná jeho maminka.
 
V pouhých pěti dnech musel Enzo podstoupit malý zákrok, lékaři potřebovali zkontrolovat jeho znaménko, které se odborně označuje CMN (Congenital Melanocytic Nevus), zdali jde opravdu o neškodnou skvrnu. Vše dobře dopadlo. 
 

Carolina od té doby prý cítí povinnost svého syna daleko víc chránit. "Musím být mnohem silnější, odvážnější a připravená čelit překážkám, které by mohly syna během života potkat," říká tahle statečná máma. 

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk
Maminky, nepodceňujte znaménka u svých dětí!
Skvrny a pihy v těhotenství? Klid, je to normální. Jak na ně?
Pálí je oheň ve tváři?
Témata: Zdraví, Děti, Rodina, Batole, Péče o dítě a jeho výchova, Syn, Matka, obličej, mateřské znaménko, CMN, Znaménko, Vizáž, Zdravý syn, Malý zákrok, Statečná máma, Jak, Den matek, Srdceryvný vzkaz, Lékař, Roční kluk, Carolina, Originální dárek, Velká část, Máť, Maminka, Zdraví na Heureka.cz