Maminka.czMaminka roku 2022

Medailonky finalistek projektu Maminka roku 2022 vznikly během čtyřdenního maratonu. Jak natáčení probíhalo?

redakce 26.  8.  2022
Letošní ročník projektu Maminka roku již zná své finalistky. A jako každoročně bylo hlasování napínavé do úplného konce. S maminkami, které se umístily na prvních třech příčkách ve své kategorii jsme natočili medailonky. A přesto, že to byl náročný čtyřdenní maraton, rozhodně to nebyla nuda!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"I když jsem věděla, že mnohé příběhy, zejména v kategorii hrdinka, jsou silné, tak letos poprvé jsem měla možnost s finalistkami osobně mluvit a řeknu vám, je to síla. Brečela jsem jako želva," říká Markéta Novák Matějková, jedna z členů týmu, který letošní finalistky navštívil. Markéta pokládala záludné otázky maminkám, jejich dětem i partnerům. Snažila se, aby výsledný medailonek každé z nich obsahoval nejen jejich příběh, se kterým se do projektu přihlásily, ale také, aby zachytil fungování rodiny v jejich přirozeném prostředí. 

VIDEO: Maminka roku 2022: Jak probíhal výběr letošních semifinalistek?

"Neustále se píše o tom, jak jsou silné maminky, což je nezpochybnitelné, ale už se nemluví o tom, že jim sílu dodávají jejich partneři, manželé, kteří i v nelehkých situacích nevezmou nohy na ramena, ale postaví se čelem k problémům. Možná jsme jen letos měli prostě štěstí na rodiny, které fungují, nedělám si iluze, že je to tak všude, ale i tak to bylo milé zjištění, že už není tolik všechna tíha zodpovědnosti jen na ženách," říká Markéta a s dojetím vzpomíná na čtyřdenní natáčení. 

Přípravu celého natáčení měla na starosti naše produkční Eliška Šťastná, která s maminkami domlouvala všechny praktické nezbytnosti - od toho, kdy se natáčení a focení bude konat, až po informace, jaké velikosti šatů a bot pro ně má stylistka nachystat. O to, aby to finalistkám maximálně slušelo se postarala vizážistka Veronika. Ta maminky nalíčila podle jejich představ. Kameraman David Hanuš se postaral, aby natočené medailonky byly v maximální kvalitě a fotograf Honza Přibylský nafotil skvělé snímky maminek s jejich dětmi i partnery. 

Medailonky i s fotografiemi vám brzy představíme. Rozhodně se máte na co těšit!

Témata: Časopis Maminka, Rodina, Veronika, projekt, natáčení, Maminka roku 2022, maraton, Mára, Tíha, Nuda, Medailonek, Úplný konec, Markéta Novák Matějková, Maminka, Finalistka