Maminka.czKnihy pro děti

Medvěd Wrr: Jeho tvůrci teď poskytli audioknihu gratis. A chystají druhý díl

Gabriela Kolinová 29.  3.  2020
Knihy nesmějí zůstat na druhé koleji za tablety. Tak tohle heslo razí dva kamarádi z Hradce Králové. Před třemi lety se jim narodil Medvěd Wrr a ožil v knížce s názvem Po přečtení zavřít. Teď si ji můžete zdarma poslechnout jako audioknihu, je to takový dárek rodičům v těžké době. A pokud se vám bude příběh líbit, rozhodně přispějte klukům na další díl. Na ten sbírají peníze na portále HitHit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Máme tu nejlepší práci na světě. Píšeme a kreslíme pohádky pro děti. Jsme pohádkáři," píší o sobě Michal Široký a Jaromír Štejnar, kteří stvořili postavičku Medvěda Wrr. Vznikl vlastně náhodou, původně měl být logem pro jistou firmu. Ovšem, kdyby zůstalo jen u loga, byla by to velká škoda. Medvěd Wrr nejdřív ožil v komiksovém příběhu, ten se dvěma kamarádům moc nezamlouval, a tak vznikla knížka.

Hlavním cílem "pohádkářů" z Hradce bylo přivést děti zpět ke čtení a vzbudit v nich zájem o knihy, zkrátka, aby pouze neseděly u počítačů a mobilu. "Chtěli jsme udělat pohádku, kterou bude mít dítě motivaci si přečíst a bude bavit i rodiče," shodují se Michal s Jaromírem. Medvěd si ostatně v prvním díle knížky s názvem "Po přečtení zavřít" také čte knížky a vždycky ho nějak obohatí. Kromě klasické knihy je teď na světě i audiokniha.

AUDIOKNIHU MEDVĚD WRR: PO PŘEČTENÍ ZAVŘÍT SI MŮŽETE PŘEHRÁT ZDE

PŘEČÍST KNIHU SI MŮŽETE ZDE

Pusťte dětem Medvěda Wrr na audioknize

A jelikož autoři soucítí s rodiči v této nelehké situaci, kdy je vyhlášená celostátní karanténa kvůli šíření nemoci Covid-19, rozhodli se poskytnout audioknihu Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít zcela zdarma: "Uvědomili jsme si, že spousta rodičů musela zůstat s dětmi v domácí karanténě. Víme, že není jednoduché skloubit home office, suplovat školu, zvládnout všechny domácí práce a k tomu se ještě naplno věnovat těm nejmenším. Obzvlášť, když ani ven se moc nemůže. Proto jsme pro rodiče s dětmi připravili audio knihu Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít, abychom jim trochu ulevili," říkají tihle dva pohádkáři. Audio verzi namluvil herec Jan Bílek z hradeckého Klicperova divadla. A možná opravdu díky této pohádce lidé na chvilku zapomenou na denní starosti. "Naše umění tak pomůže dobré věci," shodují se Michal a Jaromír. 

První díl knížky vzbudil mezi čtenáři velký zájem: "Máme skvělé ohlasy a na české poměry se jedná o velmi úspěšnou knihu. A děti tím opravdu žijí," prozradil Jaromír Štejnar. I z toho důvodu se s kolegou rozhodli, že udělají pokračování:  "Poslední rok jsme makali na dokončení pokračování příběhu. Dali jsme si na tvorbě opravdu záležet, tak jako bychom tvořili počítačovou hru. Nakreslili jsme rozsáhlé ilustrace a vytvořili krátký doprovodný text, aby čtení lákalo. Nyní bychom ale potřebovali vybrat dostatek financí na dokončení knihy," vysvětluje jeden z autorů.

Pokud by vás tedy knížka oslovila, můžete klukům přispět na druhý díl s názvem Medvěd Wrr: Zachraň knižní svět. Odkaz na kampaň najdete TADY. A jsou tam opravdu moc hezké odměny. A třeba tak částečně pomůžete zachránit knižní svět. 

PŘISPĚT NA KNIHU MEDVĚD WRR: ZACHRAŇ KNIŽNÍ SVĚT MŮŽETE TADY

Sledujte Medvěda Wrr na Instagramu nebo Facebooku

Nenechte děti vysedávat u monitorů! Mají potíže s chováním, varuje studie
Témata: Předškolák, Školák, Instagram, Hry pro děti, Rodiče, Naše tipy, Knihy pro děti, Za zábavou, Náš tip, Hradec Králové, Audiokniha, Covid, Office, Page, Knížka, Soucit, Ted, Jaromír, Home office, Kniha, Chýš, Facebook, Medvěd