Maminka.czKrálovská rodina

Meghan a Harry ukázali dcerku na vánočním přání: Malá Lilibet je roztomilost sama!

Tereza Víchová 24.  12.  2021
Je to vůbec poprvé, co vévodkyně Meghan a princ Harry zveřejnili snímek své dcery, která se narodila před půl rokem. A vybrali si k tomu právě vánoční čas. Podívejte se, jak to šťastné rodince sluší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Krásné svátky. V tomto roce jsme přivítali na svět naši dceru Lilibet. Archie z nás udělal mámu a tátu, Lilibet z nás udělala rodinu,“ uvedli princ Harry a vévodkyně Meghan na Twitteru. 

VIDEO: Harry a Meghan

Fotka vánoční atmosféru nemá, ale dojala všechny fanoušky. Rodinku zvěčnil v létě v jejich kalifornském domě britský fotograf Alexi Lubomirski, který je také autorem zásnubních či svatebních momentek manželského páru. Vévodkyně Meghan na snímku drží  malou Lili drží v náručí a Harry s Archiem se na ně dívají. ​V prohlášení také pár informoval o tom, že přispěli několika charitativním organizacím, včetně té, která podporuje afghánské rodiny zanechané po stažení amerických vojsk ze země.

Když se malá Lili narodila, fanoušci se pohledu na miminko nedočkali, zprávu doprovázel snímek z těhotenství. Holčička přišla na svět v pátek 4.června v 11:40 v nemocnici v kalifornské Santa Barbaře s váhou necelých 3,5 kilogramů. Výběrem jména vzdali Meghan a Harry hold nejen zesnulé princezně Dianě, která by byla pyšnou babičkou. Ale také prababičce, královně Alžbětě II. Té totiž její nejbližší říkají Lilibet. 

GALERIE: Vánoční přání od prince Williama a vévodkyně Kate. Které se vám líbí nejvíc?

„Je víc, než jsme si kdy dokázali představit. Zůstáváme vděční za lásku a modlitby, které jsme dostávali z celého světa,“ uvedli krátce po narození dcery ve svém prohlášení Sussexové.

"Byli jsme požehnáni příchodem naší dcery Lili. Znamená to víc, než jsme si kdy dokázali představit a jsme vděčni za lásku a modlitby, které jsme cítili z od lidí z celého světa. Děkujeme vám za vaši neutuchající laskavost a podporu během této pro naši rodinu velmi výjimečné doby,“ vzkázal pár ve veřejném oficiálním oznámení šťastné události.

Princ Harry je vnuk současné britské panovnice Alžběty II. Pár se vzdal své oficiální role v královské rodině a odstěhoval se do Spojených států, odkud Meghan Markleová pochází. Vztah páru s britskou rodinou v posledním roce negativně ovlivnil jejich rozhovor pro média, ve kterém kritizovali chování lidí v Buckinghamském paláci.

Témata: Rodina, Dcera, Královská rodina, slavné děti, Sam, Vánoce 2021, praní, fanoušci, Buckinghamský palác, Lilibet, Archiem, Požehnání, Meghan, Roztomilost, Santa Barbara, Meg, Diana, Harry, Meghan Markle, Vánoční přání, Alžběta II., Princ, Twitter, Panovnice, Lít