Maminka.czSlavní rodiče

Meghan čeká holčičku, možná nechtěně prozradila její kamarádka Serena Williams

redakce 4.  4.  2019
Tenistka Serena Williams se s vévodkyní ze Sussexu přátelí už skoro desetiletí. Poslední dobou spolu často hovoří i o mateřství, protože slavná hráčka je matkou roční dcery, zatímco Meghan má svého prvního potomka přivést na svět v nejbližších týdnech.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tenistka se o budoucím mateřství manželky prince Harryho rozhovořila pro magazín E! News, přičemž o očekávaném potomkovi slavného páru celou dobu hovořila v ženském rodě. Vévoda s vévodkyní přitom nikdy pohlaví prvního dítěte ani nenaznačili. 

Po čem touží královské děti? George chce šermovat, Charlotte jezdit na koni

Tedy, je fakt, že Serena Williams vévodkyni v rozhovoru, kde se jí ptali na zkušenosti s mateřstvím, vůbec nejmenovala, ale jí popsaná přítelkyně očekávající narození dítěte odpovídá právě Meghan. Obě ženy jsou si přitom hodně blízké. 

Mimochodem, Meghan se před pár týdny zúčastnila mezinárodního diskusního panelu o právech a postavení žen, kde mimo jiné pochvalně promluvila o feminismu a o tom, jak je jí sympatický.  

Už pěkně kope! Fanoušci zachytili pohyby miminka Meghan a Harryho


A pak začala hovořit o feminismu i v souvislosti s očekávaným potomkem, jehož pohlaví zatím není veřejně známo. Podle Meghan jí v břiše kope malý feminista – ať už kluk, či holka – a ona to při výchově rozhodně míní brát v potaz. 

Podle časopisu Vanity Fair se navíc budoucí rodiče chystají dítě vychovávat, aniž by brali ohledy na tradiční genderové normy – tedy budou ho vychovávat tak, aby se vyhnuli zbytečným stereotypům. V praxi to zatím znamená třeba to, že miminko nemůže očekávat růžový, nebo bleděmodrý pokoj ani podobně rozdělené oblečení, čekají ho spíše bílé a šedé tóny.  

Vévodkyně Meghan, pokud jde o pojetí výchovy, použila anglické slovo "fluid", neboli "tekutý", aniž úplně přesně vysvětlila, jak to myslí. Ale bylo jasné, že nechce dítě hned zaškatulkovat podle pohlaví a nabízet mu třeba oblečení, hračky a další věci určené jen pro kluky, nebo naopak jen pro holky. 

Kensingtonský palác nicméně informace o tomto výchovném přístupu nepotvrdil, ale spíše se od nich ústy svého mluvčího distancoval. 

Takto vypadáme po porodu my, normální ženy, vzkazují Kate tyto maminky
Hledá se Maminka roku 2019 a hledá se Mitnik na billboardu
 
Témata: Slavní rodiče, Mateřství, Slavné maminky, Serena Williams, Bill, Holčička, Meghan, Sussex, Meg, Vanity fair, Serena Williamsová, Harry, Princ Harry, Vévodkyně, Potomek, Kamarádka