Maminka.czKrálovská rodina

Meghan a Harry pokřtili syna Archieho. Chyběla královna a obřad byl soukromý

redakce 7.  7.  2019
Včera se v kapli na hradě Windsor konaly křtiny nejmladšího člena britské královské rodiny, syna prince Harryho a vévodkyně Meghan, Archieho. Obřad byl soukromý a fotografie z něj zveřejnil královský pár až na sociálních sítích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Harry a Meghan na svém instagramovém účtu zveřejnili dvě fotografie ze křtu. Jednu oficiální, na které jsou zachyceni s princem Charlesem, jeho manželkou Camillou, princem Williamem s vévodkyní Kate, Meghaninou matkou Dorií Raglandovou a sestrami princezny Diany lady Jane Fellowsovou a lady Sarah McCorquodaleovou. Druhá fotografie již zachycuje okamžik, kdy rodiče něžně drží malého Archieho.

„Vévoda a vévodkyně z Sussexu jsou šťastní, že se mohou podělit o radost z tohoto dne s lidmi, kteří je od narození syna neuvěřitelně podporují. Děkují za milá slova při narození jejich prvního potomka a oslavě této výjimečné chvíle. Jejich královské Výsosti jsou šťastné, že si tento den užily s rodinou a kmotry Archieho,“ napsala dvojice na Instagram k fotografiím, jejichž autorem je Chris Allerton.

Královna na křtinách chyběla

Královna Alžběta II. na křtinách však chyběla, měla totiž státní povinnosti. Už v předstihu přitom Harry a Meghan avizovali, že křtiny chtějí soukromé. Neprozradili také jména kmotrů.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor měl na sobě stejně jako děti prince Williama repliku krajkových šatů z roku 1841, které tehdy pořídila královna Viktorie pro křest nejmladší dcery. Zajímavostí je, že Archieho otec, princ Harry, byl ještě pokřtěn v originálu.

Takhle se směje princ Louis! Rodina Kate a Williama má nové oficiální fotky
Témata: Instagram, Královská rodina, Syn, Král, královna Alžběta, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, Archie Harrison, Charles, William, Předstih, Královna Alžběta II, Harrison, Mount, Princ Louis, Vévodkyně, Meghanin, Archie, Princ, Sussex, Obřad, Syn prince, Meg, Kate, ARC, Camil