Maminka.czSlavní rodiče

Meghan má naše sympatie: Feministka, která hájí klid své rodiny

redakce 18.  4.  2019
Zatímco některá média vykreslují vévodkyni Meghan jako tu, která se přivdala do královské rodiny, aby jí dělala jeden naschvál za druhým, my jí fandíme. Líbí se nám mimo jiné tím, že dělá věc jinak a s ohledem na svou rodinu, která se brzy rozroste o očekávaného potomka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zapomeňte na to, že se Meghan s Harrym a miminkem sotva pár hodin po porodu ukáží na veřejnosti jako tak v duchu královské tradice činí Kate s Williamem. Vévodkyně ze Sussexu dala jasně najevo, že nic takového se nestane, protože chce nejen první hodiny, ale i první dny strávit v klidu se svou novou rodinou. 

Meghan je přesně typ princezny, kterou naše dcery potřebují za vzor

Připadá vám to jako další naschvál Američanky neurozeného původu? Nám vůbec! "Nic není víc feministického než máma, která dělá to, co je nejlepší pro ni a pro její dítě. I když to znamená, že ostatní budou muset změnit svá očekávání ohledně porodu, který není jejich," vysvětlila a my jí dáváme za pravdu. 

Je to mimo jiné skvělý vzkaz pro matky z celého světa – nikdo po vás nemůže chtít, abyste se pár hodin po porodu cítily skvěle a v dokonalé formě se ukazovaly celému světu. Nebo třeba příbuzným, samozřejmě. Zároveň je to vzkaz o tom, že první společné okamžiky jsou nenahraditelné a že není dobré si je nechat vzít. 

Porod v tradiční porodnici? Ani náhodou

Není to jediná vzpoura vůči tomu, co očekávala veřejnost a nejspíše i královská rodina. Už před časem začalo být jasné, že Meghan nebude rodit v Lindo Wing, privátním porodním křídle londýnské nemocnice St. Mary's. A nechce kolem sebe ani gynekology a porodníky, kteří jinak pro královskou rodinu pracují. 

Takhle se směje princ Louis! Rodina Kate a Williama má nové oficiální fotky

Objevily se dokonce nepotvrzené zprávy o tom, že Meghan chce rodit do vody, případně doma. Nejspíše ale dojde na nějakou menší porodnici, jejíž jméno chce pár utajit, v úvahu připadá například Frimley Park Hospital. 

Pokud by vévodkyně Meghan rodila doma, nejspíše by se tak stalo v jejich sídle Frogmore Cottage, kam se společně s Harrym odstěhovali z londýnského  Kensingtonského paláce. S tím, že by porod vedla porodní asistentka. Meghan se nicméně nechala slyšet, že se bude řídit svým aktuálním stavem a že si je vědoma toho, že jako matce starší pětatřiceti let jí hrozí více komplikací. 

Miminko by se mělo narodit koncem dubna – pohlaví budoucí rodiče neprozradili, ale kamarádka Meghan, tenistka Serena Williams, nechtěně naznačila, že to bude holčička. Vévodkyně se Sussexu tak jako tak už dříve prohlásila, že budou potomka bez ohledu na pohlaví vychovávat v duchu feminismu a genderové rovnosti. 

Už pěkně kope! Fanoušci zachytili pohyby miminka Meghan a Harryho
Meghan čeká holčičku, možná nechtěně prozradila její kamarádka Serena Williams
Témata: Porod, Slavní rodiče, Rodina, Slavné maminky, Slavní tatínci, Královská rodina, Serena Williams, Vévodkyně, Vzpoura, Potomek, Kate s Williamem, Ken, Háj, Sussex, Naschvál, Harry, Linda Wing, Náš, Cottage, Meghan, Feministka, Sympatie, Meg