[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Je jednoduché plácnout na gril flákotu, ale mnohem větší službu udělá třeba čočka. Rozhodla jsem se už nebýt líná, a začít tedy o tom víc přemýšlet. Jediný, kdo u nás asi bude trochu remcat, nejspíš bude náš táta.
A další, ještě větší důvod, proč každodenní konzumaci masa omezit, je i fakt, že ho člověk k životu nezbytně nepotřebuje. Vždyť před několika desítkami let na něj ani lidé neměli dost peněz, a pokud půjdeme ještě dál, co si neulovili, to neměli. To jen naše konzumní společnost nás dostala tam, kde jsme teď.
Velkovýkrmny prasat a chovy dobytka chrlí do obchodů a řeznictví tuny masa denně. A protože je jednoduché vzít tašku, papírovou samozřejmě, vyrážíme na dennodenní nákupy. Nicméně zažívání tím trpí, rakoviny bují a naše ovzduší se velmi dramaticky kazí. Metan, který stoupá z výkalů dobytka, nám ničí životní prostředí. Tak se pojďme společně zamyslet a zkusit se vrátit o několik let zpět, pokusit se jíst zdravěji, být štíhlejší a spokojenější a to maso, které teď máme skoro denně, si prostě dát za odměnu. Třeba jako čokoládu. Marta Laňková, art direktorka, syn Tomáš (7)