Maminka.czZdraví

Vědecky podložený horoskop? Měsíc našeho narození ovlivní naše zdraví po celý život!

Kateřina Matušková 24.  4.  2021
Nejnovější výzkumy potvrdily, že datum narození předurčuje náš zdravotní stav po celý život. Podle vědců má totiž roční období vliv na to, jak budeme náchylní k nejrůznějším onemocněním.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozsáhlou studii provedla Kolumbijská univerzita v New Yorku a její výsledky byly publikovány na stránkách Journal of American Medical Informatics Association.

Vychází i z logických poznatků, například že lidé, kteří jsou narozeni v měsíci s vyšší prašností, mají větší náchylnost k astmatu nebo alergii. Vědci přisuzují velkou váhu i tomu, v jakém prostředí se matka dítěte pohybovala během těhotenství a jakými nemocemi si prošla. Když například měla žena během těhotenství chřipku, její potomek by potom měl být náchylnější k srdečním chorobám.

Něco na tom horoskopu je!

Výzkum byl proveden mezi 1,7 milionu různých jedinců narozených od roku 1985 do současnosti, na základě jejich lékařské dokumentace. Věk průměrného testovaného byl 38 let a vědci porovnávali měsíce narození s jednotlivými chorobami, v potaz brali i pohlaví a jiné fyziologické faktory.

Konečný výčet nemocí, které by mohly mít něco společného s měsícem narození, je více než 1600, většina z nich však nejde prokázat s úplnou jistotou. Z těch, u kterých je to však jasně prokazatelné, sestavili tabulku a následně i jakýsi zdravotní horoskop.

Od května do srpna se rodí géniové

Pokud jste narození v zimě, je vyšší riziko, že onemocníte kardiovaskulárními chorobami, ale naopak nižší, že budete mít potíže neurologické, respirační anebo reprodukční. Lidé narození na podzim to mají potom přesně naopak.

Nejlepší vyhlídky mají lidé narození v období od května do srpna. Nejzdravější lidé jsou potom ti, kteří se narodili v květnu. Méně šťastní jsou ti, kdo se narodili v říjnu. Tito lidé mají křehké zdraví a výraznou tendenci k duševním poruchám, jako je neschopnost soustředit se, a jsou ohroženi hyperaktivitou.

Osoby narozené v březnu jsou podle vědců zase náchylné především ke kardiovaskulárním nemocem, zatímco ti, kdo mají narozeniny v prosinci, bývají častěji postiženi dýchacími problémy.

Děti narozené v létě jsou celý život pozadu. Proč je lepší narodit se na podzim?  

Video: Tohle na ně platí! Tři tipy, které zabraly na vztek u tří synů

Jaká jste máma podle horoskopu? Poznáváte se?
Dítě ve znamení RYBY: Nenápadný a vnímavý snílek
Dítě ve znamení Blížence: Nechte ho volně dýchat, umí ze života dostat to nejlepší!
Témata: Zdraví, Děti, Horoskopy, Naše tipy, Nemoc, duševní porucha, Vědec, Nejnovější výzkum, Snílek, Horoskop, Onemocnění, Rozsáhlá studie, Živo, MEŠ, Výzkum, Celý život, Ivo, Celý, Velká váha, Chřipka, Náš, Datum, Narození, New York, Kardiovaskulární choroba, Zdraví na Heureka.cz

Video