Maminka.czNež otěhotníte

Metody početí: Jak na holčičku a jak na chlapečka?

Josef Kraus 9.  5.  2018
Někteří rodiče si přejí holčičku, jiní kluka. Dá se tomu nějak pomoci?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Existuje mnoho metod, mnoho postupů, mnoho přísad a mnoho prostředků na to, jak ovlivnit pohlaví vytouženého dítěte. Většina z nich slibuje při správném použití a dodržování postupu zvýšenou šanci na početí syna nebo dcery. Žádná ovšem kýžený výsledek nezaručuje a ani zaručit nemůže.

Pohlaví dítěte je prostě do značné míry pouhou náhodou. Neuspějete ani s častým tvrzením, že to záleží pouze na otci, protože on je na rozdíl od matky nositelem chromozomu Y. Pokud jej předá dál, bude chlapeček, pokud „to neumí“, bude mít holčičku. Představíme si nyní nejčastěji zmiňované způsoby plánovaného početí slibující vybrané pohlaví.

Nejčastější zlozvyky, které zbytečně komplikují početí

Hrátky s cyklem

Mezi nejčastěji zkoušenými způsoby, jak ovlivnit pohlaví dítěte, je využití ženského menstruačního cyklu. Obecně se tvrdí, že pokud dojde ke styku po proběhnutí ovulace, zvyšuje se šance na zplození chlapečka. Pokud je sex před nebo během ovulace, což bývá často, pokud se špatně plodným párům nedaří početí, pak je větší šance, že se narodí dívka.

Problém ale samozřejmě je, že i při testování většího vzorku lidí nebyly prokázány zaručené výsledky této metody a favorizování jednoho pohlaví nad druhým bylo pouze na úrovni statistických odchylek.

7 tipů, jak otěhotnět rychleji

Potrava

Dalším způsobem ovlivnění pohlaví bývá pečlivé hlídání a selektování toho, co žena jí. Pokud je strava dva měsíce před oplozením bohatá na draslík a sodík, ať už pomocí suplementačních tablet nebo v podobě ovoce (banány, rajčata atd.), pak má být větší šance na zplození syna.

Pokud se naopak žena těchto potravin a látek vyvaruje, což ještě umocní zvýšeným příjmem vápníku a hořčíku, např. nadměrnou konzumací mléčných výrobků, pak má být pravděpodobnější početí dívky.

Počet ejakulací

Konečně se také dostáváme k něčemu, co může ovlivnit částečně i muž. Tvrdí se, že pokud dojde k oplození během druhé či třetí mužské ejakulace během jednoho dne, je vyšší šance na zplození syna. Pokud dojde k otěhotnění během první (čerstvé) ejakulace, pravděpodobně se narodí dcera.

Dá se to tak zařídit např. pomocí masturbace, chráněného styku a poté dvou styků nechráněných či přerušované soulože napoprvé, pokud chcete mít chlapečka, nebo naopak pomocí pouze jednoho styku denně, pokud chcete mít holčičku.

Plánujete těhotenství? Načasujte správně početí

Sexuální polohy

Někteří také věří, že správný výběr sexuálních poloh může ovlivnit pohlaví plodu. Lze nalézt bezpočet příkladů osvědčených poloh, které si nezřídka kdy ve výsledku protiřečí. Nejvíce se ale mluví o pozicích, kdy jeden je nahoře a druhý dole.

Leží-li žena na zádech a muž je nad ní, má být vyšší šance na dívku. Budete-li praktikovat polohu na koníčka, spíše se vám narodí chlapec. Existují i teorie na správnou pozici nohou, aby byl výsledek jistější.

Sexuální polohy, které nahrávají početí

Je ale vždy třeba mít na paměti, že se stejně ve většině případů jedná pouze o babské povídačky. Doktoři vám stejně potvrdí, že pohlaví dítěte je prostě náhoda. A v dnešní době a naší kultuře již na tom ani příliš nesejde.

VIDEO: Video ukazuje cestu Jackie od oplodnění až do náruče rodičů

Umělé oplodnění a jeho rizika aneb o čem se nemluví
Stres zhoršuje plodnost. Líné spermie blokují početí miminka
Eva (38): Kvůli postižení nám lékaři radili interrupci. Narodilo se nám krásné zdravé dítě

 

Témata: Láska a vztahy, Než otěhotníte, Početí, Chlapec, Ovulace, Paměť, Počet, Pohlaví dítěte, Bezpočet, Kýžený výsledek, Značná míra, Metoda, Poloha, Zplození, Ejakulace, Mléčný výrobek, Správný výběr, Holčička, Postižení, Nadměrná konzumace, Dnešní doba, Vytoužené dítě, Vysoká šance, Jak, Zvýšený příjem, Ovulační testy na Heureka.cz