Maminka.czkauza

Michal Nesvadba o rodinné show v O2 areně, Leoši Marešovi i ceně lístků: "Vstupenky na podobnou akci v USA stojí i 8000!"

Dita Mrázková 6.  6.  2023
Coby věrný parťák maňáska Františka z oblíbeného dětského pořadu Kouzelná školka bavil děti neuvěřitelných 23 let. Letos po Vánocích chce svým věrným fanouškům poděkovat za přízeň velkolepou rodinnou show pro všechny generace v pražské O2 areně. Jenže vstupenky na tuto akci se mnohým zdají přemrštěné. Jaká je Michalova reakce?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dvouhodinová velkolepá show pro celou rodinu s podtitulem Záhada mizejících hraček, která je důstojným a oslavným rozloučením se Michala s televizním pořadem Kouzelná školka, se má uskutečnit 28. prosince v pražské O2 areně ve dvou časech (13.00, 17.30)

VIDEO: MICHAL NESVADBA O KONCI KOUZELNÉ ŠKOLKY

Samotnou akci propaguje i moderátor a přítel Michala Nesvadby Leoš Mareš. Ten sdílel pozvánku na rozlučkovou show i na svém Instagramu. Jenže tak vyvolal poměrně vášnivou debatu na téma cen vstupenek. Ty se zdají být některým rodičům nepatřičně vysoké. Nejlevnější stojí 690 korun za dítě, ta nejdražší VIP vstupenka pak necelých 5000 korun. 

Zajímal nás především Michalův názor – a také to, v čem bude jeho show jedinečná.

Michale, rozhodl jste se zakončit svou dlouholetou aktivní kariéru coby oblíbený Michal z Kouzelné školky prosincovým vystoupením v O2 areně. Jak tento nápad vznikl a v jaké míře vám s ním pomáhá moderátor Leoš Mareš?

S Leošem jsme léta dobří přátelé, i když se tak často na jevištích nepotkáváme, tak o sobě víme. Má tvorba pro děti je od jeho pracovního zaměření velmi odlišná, ale když jsem mu představil svůj záměr velkolepé rodinné show, byl od první chvíle touto myšlenkou nadšený. Je velmi tvůrčí a nebojí se jevištních experimentů, takže je mým dokonalým odrazovým můstkem k neomezenému rozpoutání fantazie, které by mi nikdo jiný neumožnil. On navrhl O2 arenu jako symbol výjimečnosti celé akce.

Některým lidem se zdá cena vstupenek na letošní akci předražená. Vše se snažil vysvětlit sám Leoš coby spoluorganizátor. Na svém Instagramu informoval, že vás osobně kritika ceny lístků mrzí a že je potřeba pochopit, že vystoupení na tak prestižním místě nemůže stát jako vstupenka do kina. Co všechno tedy mohou návštěvníci vaší show vidět?

Odpovím ze svého pohledu. V létě letím na pár dnů do New Yorku, abych nasál novou inspiraci pro svou autorskou tvůrčí práci. K tomu patří i návštěva vytipovaného muzikálu. Byl jsem velmi překvapený, že lístek do přízemí stojí v přepočtu kolem 8000 korun, na balkon pak 6000 korun. Jsem tedy v podobné situaci jako mnozí, kteří se pozastavili nad cenotvorbou vstupenek na náš poslední příběh do pražské O2 areny. Mohu si zážitek odepřít, protože je to drahé, nebo se zamyslet, jak to udělat, abych si mohl lístek koupit, když o to skutečně stojím. Naše show bude oslavná a neopakovatelná, s akčním, a přesto dojemným příběhem. Pro většinu diváků s ohromujícími světelnými efekty, alegorickými kostýmy, obřími nafukovadly a videoprojekcí. Víc než kritiky je mi líto toho, že se tam všichni nevejdou, prodáváme totiž jen místa, ze kterých je dobře vidět.

Nejlevnější vstupenka stojí 990 korun pro dospělého, 690 korun pro dítě. Zájemci si ale mohou koupit i VIP vstupenku za necelých 5000 korun. Ta je v nabídce pouze v omezeném počtu 90 osob. Co všechno oproti běžné poskytuje?

Tato místa jsou exkluzivně přímo na ploše. Diváci budou nepřímo součástí hry. Kolem nich budou na dotek skřítci, tanečníci a v jednu chvíli všude přítomný Michal se svou samolepicí páskou, kdy bude najednou Michalů čtrnáct. Další výhody bych nerad dopředu prozrazoval, protože budou překvapením. Všichni tito diváci budou mít taky možnost se setkat v zákulisí nejen se mnou, ale i s Františkem a Fanynkou, což nám umožňuje podlicence České televize.

Témata: Rozhovor, Instagram, Herec, Leoš Mareš, Celebrity, Vánoce, USA, projekt, Kouzelná školka, vystoupení, Moderátor, vstupenky, kauza, O2 Aréna, František, Michal Nesvadba, Arena, Lístek, Mareš, Česká televize, Leoš, New York, Show