Maminka.czMóda

Mikinové šaty: Tenhle kousek musí mít v šatníku každá stylová máma!

Veronika Zenklová 20.  3.  2021
Ať už jste v očekávání s kulatícím se bříškem nebo maminka s několika loupežníky na krku, pohodlný a trendy módní kousek v podobě mikinových šatů ocení v současné době určitě každá z vás. A nejen vy!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Také trávíte poslední dny a měsíce v elasťácích a mikině? Univerzální outfit na doma i na ven může mít nyní mnohem ženštější podobu. Mikinové šaty jsou stylové i pohodlné zároveň. 

Pohodlí, styl a ženskost

Měkké šaty, ve kterých zažijete maximální komfort, se staly našimi hrdiny pro několik následujících sezón. Snoubí totiž pohodlí a variabilitu nošení, díky které lze snadno mísit a měnit styly. Můžete je nosit na legíny, džíny nebo je nechat vyniknout a dodat jim ryzí ženskou podobu za pomoci podpatků. Volba jejich vyznění je pouze ve vaší režii.

Poté, co si zvyknete na komfort příjemného a kvalitního materiálu a jejich univerzálnost, dost možná nebudete chtít nosit nic jiného. Teď navíc můžete podpořit svým nákupem i lokální tvorbu, což má s ohledem na současnou situaci opravdu smysl.

Matky matkám

Za značkou La Tulia, která nabízí mimo jiné také celou řadu mikinových šatů, stojí maminka dvou holčiček Petra, kterou těžké začátky s nedonošeným miminkem přivedly k nošení dětí a ke kontaktnímu rodičovství. "Nošení zachránilo mou holčičku i mne jako matku. Abych zachránila sebe jako ženu, musela jsem vymyslet nosící bundu, ve které nebudu vypadat jako pytel brambor. Když mě v ní viděly ostatní, chtěly ji taky. A tak vznikla La Tulia a stylové tulící bundy," osvětluje vznik svého brandu.

Než se stala maminkou, navrhovala Petra taneční kostýmy, které podtrhují ženskou krásu. Když pak naopak zaznamenala, jak vytahaná kojící trička ženám krásu berou, neváhala ani chvíli a začala s oblečením pro maminky. 

Důraz na šití oblečení, které do poslední nitě vzniká v České republice, klade také udržitelná značka Monisimo, která se vedle dámské módy zaměřuje také na koncept pro maminky a jejich ratolesti. I proto je oblečení ušito z certifikovaných bio materiálů, šetrných k naší pokožce. Designérka a majitelka Sonja Grund měkkým šatům propůjčuje ženskou eleganci za pomoci stuh z luxusního sametu, třpytivých detailů, květinových výšivek nebo volánků.

Posuďte samy, výběr je opravdu veliký a inspirující.

TIP NA VIDEO: Jak si vybrat oblečení na doma? To se dozvíte v pořadu Štýlovečka.

Témata: Mateřská a rodičovská dovolená, Mateřství, Krása a styl, Móda, Dětské oblečení a dětská obuv, šatník, Styl, Šaty, Pracující matky, Legíny, Brand, Trend, Loupežník, OUT, Česká republika, Kousek, Komfort, Máma, Důraz, Oblečení, Mama, Nosič, Maminka, Mik, Bříško, Dětská obuv na Heureka.cz

Video