Maminka.czNovorozenec

Milování po porodu

Dita Mrázková 20.  10.  2009
Milování po porodu
Sex po narození vytouženého dítěte... Téma, o kterém je málokterá žena ochotna otevřeně mluvit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Některá se po dlouhých devíti měsících nemůže partnera dočkat, jiná na pohlavní styk nemá ani pomyšlení. I když je žena po porodu opět v pořádku, nemusí mít na sex takovou chuť, jako tomu bylo dřív. Některá má nějaké to kilo navíc a připadá si neatraktivní, jiná má obavy, že si díky povoleným pánevním svalům milování tolik neužije, v některých případech může při sexu pociťovat bolest, zkrátka její nálada není nijak růžová.

Důležité je, milí tatínkové, brát na svoji partnerku ohled a mít pro její nelehké období pochopení. Přistupujte k sexu pomalu a nenásilně. Pokud se vám partnerka snaží sdělit, co jí je a není příjemné, oceňte její zájem celou věc řešit a prozatím praktikujte věci, které se jí líbí. Když jí momentálně nevyhovuje vaginální sex, praktikujte jinou formu milování. Neuškodí třeba erotická masáž plná doteků – to ženy po porodu potřebují víc než samotný sex. Rovněž je vhodné přizpůsobit se i režimu dítěte, milování si pokud možno naplánujte na dobu, kdy dítě spí. Pokud vás svazuje jeho přítomnost v ložnici, milujte se v jiné místnosti. Důležitá je správná atmosféra a touha obou. Věřte, že je jen otázka času, kdy se vaší drahé polovičce chuť do sexu zase vrátí.

Témata: Děti, Porod, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Novorozenec, Po porodu, Jen pro tatínka, Nelehké období, Pánevní sval, Pór, Milování

Video