Maminka.czTěhotenství

Milování v těhotenství? Podívejte se na vyzkoušené polohy pro rostoucí bříško

Jitka Hemolová 15.  10.  2020
Někdy tak trochu tápeme, jaký "styl" či "polohu" zvolit, abychom neublížily miminku v bříšku. Podívejte se, jaké polohy jsou v těhotenství nejlepší. A hned je vyzkoušejte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Gynekologové se shodují, že sex během těhotenství - dokonce až do samého konce - je naprosto bezpečný a normální. Díky sexu v těhotenství můžete objevit nové a dobrodružné polohy, které vás dříve nenapadly a které teď díky rostoucímu bříšku oceníte. 

Víte, že sex snižuje stres a bolest? 

V těhotenství vás může bolet leccos, nejčastěji to bývají hlava a záda, bolesti v kříži snad zažila každá z nás. Sex tělo uvolní a bolest rozmělní do příjemného zážitku. Nebo možná funguje jiná věc - sice vás to bolí pořád, ale díky hormonům štěstí (endorfinům), které se sexem vyplavují do krve, je vám to jedno :-) 

Která poloha v těhotenství je pro vás nejpřijatelnější? Misonářská, na koníčka, na pejska či na židli? Názvy zní občas opravdu divně, ať už zvolíte jakoukoli, nechť je vám příjemná a přinese vám radost a hromadu endorfinů. 

TIP NA VIDEO: Je sex v těhotenství bezpečný?

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Od těhotenství k porodu, Sex, Jen pro maminku, Tipy a rady v těhotenství, Jen pro tatínka, Ověřeno rodiči, Fotogalerie, Bříško, Rostoucí bříško, Pól

Video