Milujete slunění, ale bojíte se vrásek? Řešení je nadosah

Reklama 17.  5.  2017
Léto klepe na dveře a sluneční paprsky nabírají na své intenzitě. Slunce jako zdroj vitamínu D našemu tělu prospívá, avšak dokáže i uškodit. Jeho síla se může projevit i na našem vzhledu v podobě hlubokých vrásek a předčasného stárnutí. Přitom stačí tak málo a stárnutí kůže můžete zmírnit. Pořiďte si speciální opalovací krém s anti – aging složkou a bezstarostně se usaďte na lehátko. Škola správného opalování právě začíná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vitamin D + anti-aging krém = zamezení předčasnému stárnutí

Důkazem, že bychom neměli slunce úplně eliminovat, je fakt, že 90 % vitamínu D přijímáme právě ze slunečního záření. Pokud chceme žít v psychické pohodě a mít zdravé kosti, buňky a orgány, dostatečný přísun vitamínu D by měl být jednou z priorit. Avšak nepravidelné, dlouhodobě nadměrné vystavování slunci s častým spálením pak může vést ke zdravotním komplikacím končící v nejhorším případě rakovinou kůže.

Věděli jste, že…

… lidem závislým na UV záření se říká tanorektici? Zatím pro ně neexistuje specializovaná péče.

… existuje v EU zákaz vstupu do solárních studií lidem mladším 18 let?

… slunce pomáhá při depresích? Doporučují se 15minutové sluneční lázně mimo "kritické hodiny", a to třikrát až čtyřikrát do týdne.

… pokožka mužů je vůči slunci odolnější? Je totiž hrubší a mastnější, což znamená vyšší odolnost. Ženská pokožka se mnohem rychleji vysuší a ztrácí elasticitu.

Úroveň péče, jakou vkládáme do naší pleti, se následně odráží v její kvalitě a vzhledu. Vyvarovat se předčasnému stárnutí kůže přitom lze velmi jednoduše, a to pomocí opalovacích krémů na bázi denního krému s anti-aging složkou.

Například Aloe Vera Anti-Aging Opalovací krém s SPF 20 od firmy LR Health and Beauty obsahuje 40 % Aloe Vera, rostlinu, právem přezdívanou rostlina nesmrtelnosti. Kombinace složek glycerin, glyceryl stearate a vitamínu C pokožku hloubkově hydratují a tím zpomalují proces jejího stárnutí. Krém se nanáší bezprostředně před sluněním jako náhrada denního krému na nejcitlivější místa pokožky. Více informací o produktu na: www.lr-czech.com

Obsah: 50 ml

Cena: 565 Kč

Klepněte pro větší obrázek 

Odborník radí…

Číslo SPF nám udává přesnější informace o opalování, než si myslíme. Lze díky němu vypočítat přesnou dobu, kterou můžeme strávit na slunci a nevystavovat tělo nebezpečnému slunečnímu záření. „Pokud naše kůže začne bez ochranného faktoru na slunci po 15 minutách červenat, znamená číslo ochranného faktoru násobek této doby,“ uvádí odborník, primář dermatologie, MUDr. Tomáš Kampe ze společnosti LR Health & Beauty s tím, že například ochranný faktor 10 znamená 10 x 15 minut bezpečného slunění. Ale pozor! Opakované nanesení krému pobyt na slunci neprodlužuje.

Klepněte pro větší obrázek

Nahlédněte do praktické tabulky s typologií kůže pro snadnější orientaci a bezpečnější opalování.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud se u vás v rodině vyskytují všechny tyto fototypy, pořiďte si ideálně kompletní balíček produktů na opalování. Rozhodně vám ulehčí výběr. LR Health & Beauty takový balíček nazvala Aloe Vera Kompletní solární série a obsahuje Aloe Vera Anti-Aging opalovací krém s SPF 20 (50 ml), Aloe Vera Opalovací krém s SPF 50 (75 ml), Aloe Vera Krémový gel po opalování (200 ml). Dále také Aloe Vera Opalovací krémový gel s SPF 20 (100 ml), který kromě ochrany před UV zářením přináší příjemně chladivý a svěží pocit a hlubokou hydrataci. V balíčku nesmí chybět Aloe Vera Opalovací mléko s SPF 30 (100 ml) a voděodolný Aloe Vera Opalovací spray active s SPF 30 (125 ml), s nímž se stane aplikace velice snadná. Více informací o produktu na: www.lr-czech.com

Cena: 3 545 Kč

Děti a „těhulky“ vyžadují mimořádnou pozornost

Efektivní ochrana před sluncem je dvojnásobně důležitá u dětí. Šok, který jejich pokožka zaznamená v dětství, si může pamatovat až do konce života. Děti od batolecího věku do tří let by proto neměly přijít do kontaktu s ostrým sluncem vůbec, starší děti by měly být chráněny minimálně faktorem 20, ale doporučuje se i vysoký faktor 50.  Speciální pozornost by měly své pokožce věnovat těhotné ženy. V důsledku hormonálních změn se u nich pokožka stává mnohonásobně citlivější.

Klepněte pro větší obrázek

Ideální sluneční ochranou může být i Aloe Vera Opalovací krém s  SPF 50 od LR Health & Beauty. Ten v sobě navíc obsahuje zázračnou rostlinu Aloe Vera, která zklidňuje citlivou pokožku. Produkt je tedy ideální pro děti a navíc neobsahuje barviva. Nanášejte v hojném množství na pokožku alespoň 20 minut před opalováním a důkladně rozetřete, během dne aplikaci opakujte. Více informací o produktu na: www.lr-czech.com

Obsah: 75 ml

Cena: 699 Kč

5 tipů jak si zachránit vlastní kůži…

Nikdo není dokonalý, a tak i přes všechny výše zmíněné rady se může stát, že dojde ke spálení pokožky. Odborník z LR Health & Beauty MUDr. Kampe však varuje: „Spálení sluncem je důležité brát vážně a snažit se zamezit jeho opakování. Pokud se spálíte více než pětkrát, riziko melanomu se zdvojnásobuje!“

Pokud se přece jen spálíte, radíme vám postupovat následovně:

1. Okamžitě se zchlaďte ve studeném bazénu či moři. Zůstaňte v něm pouze do té doby, dokud je vám to příjemné. Poté zahalte poškozenou pokožku kusem oděvu a schovejte se do stínu.

2. Ještě, než pokožka uschne, naneste hydratační krém a opakujte tento postup několik dalších dní. Výborným pomocníkem může být také rostlina Aloe Vera, která výborně odvádí horkost z těla. V tom případě sáhněte po Aloe Vera Krémovém gelu po opalování s chladícím účinkem. Pokožka bude po namazání vyhlazená, jemná a elastická. Kromě 70 % Aloe Vera obsahuje také bambucké máslo dodávající pleti vše, co po slunění potřebuje – tedy potřebnou vlhkost a elasticitu. Více informací o produktu na: www.lr-czech.com
Obsah: 200 ml
Cena: 439 Kč

Klepněte pro větší obrázek

3. Opravdu silné spálení může vést až ke zvýšené teplotě. Nebojte se sáhnout po prášcích proti bolesti. Tělu se uleví a vám také.

4. Spálenina k sobě vztahuje veškerou vodu z těla. Tento fakt může vést k dehydrataci. Doplňte tekutiny nejlépe čistou vodou.

5. V případě, že máte na velké části těla puchýře, pociťujete zimnici a zvýšenou teplotu a chytá vás malátnost, je na místě vyhledat odborníka, který doporučí další léčbu.