Maminka.czKam s dětmi

Milují vaše děti animované pohádky? Nenechte si ujít Anifest!

redakce 15.  3.  2012
Milují vaše děti animované pohádky? Nenechte si ujít Anifest!
Mezinárodní festival animovaných filmů AniFest 2012 se uskuteční 26. dubna–1. května v Teplicích a v Duchcově. V souvislosti se stým výročím narození Jiřího Trnky bude věnován tématu filmové loutky. Kromě bohaté nabídky pohádek nabízí i výtvarné dílny pro děti, kde si budou moci vyrobit vlastní film!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jednou ze soutěžních kategoriíí na AniFestu jsou také filmy vytvořené nejmladšími animátory již tradičně ve dvou kategoriích: do 12 let a 12–15 let. Z celkem 92 přihlášených filmů jich výběrová komise letos nakonec vybrala rovných 40, které se na AniFestu utkají v jedné ze dvou soutěžních kategorií. Během slavnostního zakončení festivalu pak obdrží vítězové tradičního porcelánového čápa.

Kromě soutěže dětských filmů nabízí AniFest každoročně pestrý program pro dětské publikum. V souvislosti se stým výročím narození Jiřího Trnky budou promítány především loutkové filmy. Chybět samozřejmě nemůže ani klasická Trnkova tvorba, při které si mohou na své dětství zavzpomínat rodiče. Připomene se např. Císařův slavík, Bajaja nebo Staré pověstí české.

Školičky animace pro malé umělce

Oblíbeným doprovodným programem budou i letos školičky animace, výtvarné dílny pro děti pod vedením zkušených lektorů. Dětí mají také možnost nahlédnout doslova „pod pokličku“ výrobě animovaných filmů a stát se na chvíli scénaristy, režiséry a animátory. Na konci dne si pak odnášejí domů svůj vlastní krátký animovaný film.

Témata: Děti, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Pohádky, Zkušený lektor, Dětský film, Vaš