Maminka.czRecepty

Milují vaše děti špagety? Vyrobte si domácí jarní "špesto" podle receptu od Koko!

Veronika Zenklová 7.  4.  2021
Pesto nemusí znamenat jen bazalku a piniové oříšky. Využít můžete i listovou zeleninu a přidat třeba mandle.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience na cca 150ml skleničku

  • 60 g baby špenátu
  • 40 g plátků mandlí
  • ½ stroužku česneku zbaveného klíčku
  • minimálně 70 ml olivového oleje extra virgin
  • 30 g parmazánu, grany nebo pecorina
  • čerstvě mletý pepř
  • případně sůl, pokud je potřeba

Postup

Do mixéru vložte špenát, mandle, česnek bez klíčku a trochu olivového oleje. Nejdřív mixujte pomocí pulzní funkce, přilévejte další olej a domixujte do finální podoby. Přendejte do misky a přidejte nastrouhaný parmazán a čerstvě mletý pepř. Ochutnejte, případně dosolte. Pokud nepoužijete pesto hned, přendejte ho do čisté skleničky, zarovnejte povrch a přelijte ještě tenkou, ale souvislou vrstvou olivového oleje, který ho lehce zakonzervuje. V lednici pak čerstvé pesto vydrží minimálně týden, aniž by ztratilo barvu nebo se zkazilo. Stejně ho můžete udělat z bazalky, medvědího česneku nebo i kombinace oblíbených měkkých bylinek. Až dostanete chuť na těstoviny, bude to už totální rychlovka. 

Témata: Recepty, Rodina, JAR, Video recept, Vaření pro rodinu, Náš tip, špagety, Oříšek, Bazalka, Recept, Parmazán, Dom, Olivový olej, Domácí, KOKO, Parma, SPA, Špenát, Listová zelenina, Mandle