Maminka.czČasopis Maminka

Miminka, hejbejte se! 2. díl

Monika Kosová 13.  7.  2009
Miminka, hejbejte se! 2. díl
Přemýšlíte, jak snadno uspat své miminko a ještě podpořit jeho správný vývoj? Zkuste si zacvičit před večerním koupáním a rázem se z vás dvou stane veselé miminko a spokojená maminka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ramena

Vezměte dětské dlaně do svých a jemně pomozte děťátku rozpažit. Potom mu pomalu střídavě pokládejte ručičky na ramínka. Pravou na levé a naopak.

Kotníky

Obejměte dlaněmi kotníčky dítěte a jemně mu pokrčte nožičky v kolínkách tak, aby byla chodidla u sebe malíkovou hranou a kolena co nejvíce od sebe.

Kolena

Chyťte miminko za kotníčky a pomalým pohybem mu pokrčte nožičku v kolínku až k bříšku a vraťte zpět. V lehkém tempu střídejte obě nožičky.

Bedra

Položte miminko na bříško, pokrčené nožičky spojte malíkovou stranou chodidel. Díky tomuto cviku jemně rozhýbáte bederní a kyčelní klouby.

Schovávačka

Oblíbenou jednoduchou hrou oživíte děťátku cvičení a snáze tak udržíte jeho pozornost. Zakryjte svou tvář jeho chodidly, odkryjte a vesele vybafněte.

Protažení

Děťátko si položte na lehce pokrčené nohy. Prsty ho chyťte za kotník, jednu nožičku miminka si opřete o svůj hrudník a druhou nenásilně směřujte k pusince dítěte.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Mimi, Pomalý pohyb