Miminko mi pořád pláče a chvilku nepoleží. Dělám něco špatně?

bachorka 9. 6. 2014 09:11
Nastudujte si něco o miminkách a chybějícím čtvrtém trimestru. Moje 2 dcery mají mimina, dnes je jim 18 a 6 měsíců, koupily si literaturu, řídily se podle toho (obě prvorodičky) a chlapci, šťastné děti, v podstatě neplakali a nepláčou. Harvey Karp: Nejšťastnější miminko v okolí.
??? 15. 6. 2014 15:46
Tak musím říct, že ani chytré knížky někdy nefungují.... Mám dvě děti - první bylo spokojené, usměvavé klidné miminko, které plakalo velmi málo, druhé první 4 měsíce svého života doslova prořvalo a nefungovalo zkrátka nic. A že jsem těch rad zkusila (zmiňovanou knížkou od H. Karpa jsem se také v té době inspirovala, bohužel to mělo stejný účinek jako vše ostatní, tudíž nulový). Nezbylo než prostě počkat, až ho to přešlo. Koncem čtvrtého měsíce najednou, jak když utne a miminko se začalo na svět usmívat a pláč byl zapomenut. Ale ten počátek byl pro mě tedy krušný.
Jituš 17. 11. 2014 20:14
Hlavně si myslím, že kolikrát píší v chytrých knížkách spoustu určitě užitečných rad, jenže je nelze aplikovat na každé dítě, protože děti se nerodí jako přes kopírák a tak, jak je každé miminko jiné, tak jsou i jeho potřeby a problémy jiné, jen je potřeba jim porozumět. U nás třeba dcera hrozně plakala, pokaždé jsem jí klasicky cpala pití nebo ji pochovala, ale nic nepomáhalo. Pak jsme zjistili, že jí trápí obyčejné větry, takže jsme začali akorát dávat probiotické kapičky a bylo po pláči (mám na mysli pláč z důvodu bolení bříška). Jinak se čas od času pláči asi nevyhne nikdo, ale nemyslím si, že by to na maminku vrhalo nějaké špatné světlo.
3