Mimoděložní těhotenství: Co vás čeká a nemine a jaké jsou příznaky

Renata 2. 4. 2017 00:13
V 19 letech, tedy v roce 1963, jsem měla mimoděložní těhotenství.Krvácení do břicha, téměř 4hod. operace. Pohotovost, kterou mamka v noci , pro moje hrozné bolesti nafouklého břicha, zavolala, nám vynadala, že obtěžujeme s menstruačními problémy.Teprve ráno další pan doktor pravil, je to břicho, nikdy se neví, honem do nemocnice.
Když za mnou druhý den maminka přišla, viděla, že upadám do bezvědomí a přitáhla přednostu gynekologie ve Vinohradské nemocnici, dej mu Pámbu nebe, , který se na mne podíval ode dveří -přes 4 postele a pravil, že mě ráno viděl při vizitě a že je to prudký zánět vaječníků.Maminka se nedala a chytla jiného pana doktora, kterého dodnes vidím, jak stál nad mou postelí, když jsem se na okamžik probrala, zčervenal a zpotil se a už jsem jela. Vezli mě výtahem na porodnici, což jsem nechápala. Protože bylo asi za půl minuty dvanáct, byli na sále velmi nervózní a trochu se hádali. Já se viděla v nějaké lesklé lampě nad sebou a byla jsem úplně zelená.Bylo mi hrozně zle, měla jsem velké bolesti a tak jsem jim řekla-nejdřív mě uspěte a pak se hádejte.
Přišla jsem o vaječník, domů jsem odcházela s brekem, že nebudu mít děti. Do 2 let jsem tam porodila krásnou holčičku a když mi později p. doktor Červenka pomáhal s kočárkem do trolejbusu, styděla jsem se mu říct,- pane doktore -to jsem já- komu jste zachránil život a díky vám mám tuhle princeznu.Dodnes mě to mrzí. Lidi by se neměli stydět říkat hezké věci.
Zajímavé je, že mladší sestra měla také mimoděložní těhotenství, nemocnice ve Vrchlabí ji přijala na slepé střevo- ale naštěstí na to brzy přišli, takže neměla takové komplikace s krvácením do dutiny břišní.
1

Video