Maminka.czKojenec

Míša Maurerová ukázala dvojčátka na golfové akci

redakce 7.  10.  2011
V pořadí již 12. ročník dobročinného turnaje Krtek Charity Golf Challenge se uskutečnil ve středu 28. září v Golf Resortu Beroun a ve prospěch onkologicky nemocných dětí přinesl rekordních 710 000 Kč.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Krtka podpořila Míša Maurerová a mnoho dalších celebrit

Každý rok je zájem o již tradiční charitativní golfový turnaj, jehož výtěžek jde v plné výši na Nadační fond dětské onkologie Krtek, stále větší a větší. A tak na hřišti v berounském golf resortu bylo možné spatřit nejen mnoho zástupců významných firem, které svou účastí finančně Krtka podporují, ale také mnoho známých tváří. Ti všichni se ve středeční slunečné odpoledne sešli, aby svou hrou či účastí podpořil Nadační fond dětské onkologie Krtek, jehož prezidentkou je známá modelka Martina Šmuková, a pomohli tak onkologicky nemocným dětem.

Na hřišti jste tak mohli potkat tanečníka Petra Čadka, který byl i součástí týmu, jenž letos získal třetí místo. Tradičně přišli podpořit svou hrou Krtka také herec Jiří Macháček, zpěvák skupiny Support Lesbiens Kryštof Michal, skladatel Ondřej Soukup, zpěvák Jiří Korn a Miroslav Cipro a jako jeho caddy i krásná Česká Miss 2010 Jitka Válková. Tým Jiřího Korna a Miroslava Cipra získal v celkovém hodnocení druhé místo. Krtčí den si nenechali ujít ani další osobnosti, které Nadační fond dětské onkologie Krtek podporují již delší dobu - herečka Petra Jungmanová (seriál Ulice) se svými dvojčátky Jeníkem a Jiříkem, Šěpánka Duchková, která dorazila se svojí maminkou a dvojčátky Honzíkem a Adámkem, herečka Michaela Maurerová se svými dvojčátky Josífkem a Madlenkou, herečka Sandra Nováková s partnerem, herec Roman Vojtek s manželkou a dcerou Editou a Zdeněk Podhůrský, který dorazil s přítelkyní a celou rodinou. Jako každý rok akci moderovala skalní fanynka a patronka Ivana Bednaříková – Chvátalová.

Náklady na produkci turnaje jsou téměř nulové, protože hřiště, občerstvení i dárky pro vítěze byly Krtkovi poskytnuty formou daru. Kompletní výtěžek z letošního ročníku, stejně jako z těch předešlých, tak bude použit k zajištění letního ozdravného tábora pro stovku dětí - pacientů, kteří ukončili aktivní léčbu na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a jejich sourozenců.

„Snažíme se dětem, které jsou takto nemocné, nabídnou podobné zážitky, jako prožívají jejich zdraví kamarádi na letních táborech. Každým rokem se tábora účasti nejen dobrovolníci z Nadačního fondu Krtek, ale také odborný personál z naší kliniky v Brně. O děti se tak stará i lékař a zdravotní sestřička. Díky dlouhodobé léčbě své nemoci nemohou zažívat to co ostatní děti. A právě zážitky jsou pro dětskou duši možná ještě více důležité než všechny hračky. Jsme rádi, že díky výtěžku z charitativního golfového turnaje můžeme každý rok uspořádat letní tábor a připravit pro děti nezapomenutelné léto.“, říká prezidentka Nadačního fondu Krtek, Martina Šmuková, která turnaj pořádala již podvanácté.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Dvojča, Golf, Kryštof Michal, Míša Maurerová, Míša, Roman Vojtek, Michaela Maurerová, Zdravotní sestřička, Jiří Korn, Úkaz, Maur, Dobrovolníci, Mísa, Česká Miss, Fanynka, Fakultní nemocnice Brno