Maminka.czMáma maká

Místa manažerky se nevzdala ani po porodu. Všechno řešila v autě

Simona Procházková 9.  11.  2020
V pořadu Máma maká představují moderátorky Adéla Klingohrová a Katka Kořínková ženy, které se na rodičovské rozhodly změnit svoji kariéru. V případě Lenky Čábelové je to ale jiné. Lenka nezměnila své kariérní zaměření, ale spíše styl práce. „Před narozením syna jsem seděla v kanceláři osm a více hodin denně, po jeho narození jsem přišla na to, že pracovat se dá leckdy a leckde,“ říká. Podívejte se na její příběh.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Svého postu manažerky komunikace se nemusela vzdát ani po porodu syna Filipa, dnes už patnáctiletého. Dnes pracuje v Microsoftu, kde práce z domova a on-line porady byly standardem ještě mnohem dříve, než přišla epidemie koronaviru a zavedla práci z domova ve většině firem. Jak dokázala Lenka skloubit výchovu syna s náročným zaměstnáním?

Máma maká: Gábina vymyslela houpací prkno pro děti a dobyla s ním svět!

Mít dítě a práci zároveň znamená, že se rodiče snaží sladit svoji kariéru s péčí o děti. Hlavním takovým nástrojem je flexibilita. Ne každý zaměstnavatel je ale schopný ji svým zaměstnancům dopřát. Lenka to štěstí měla a dokázala to už v době, kdy to v Čechách nebylo ještě zvykem. 

Jakožto manažerka komunikace pro střední a východní Evropu je součástí mezinárodního týmu. „Revoluční pro mě v pracovním procesu bylo vyřizovat telekonference a hovory z auta. Když byl syn ještě ve školce trávila jsem v autě mnoho času a dlouho jsem stála v kolonách. To, že jsem v této době mohla řešit práci, pro mě bylo velmi osvobozující a vůbec mi nevadilo, že v nějaké koloně stojím,“ vypráví Lenka. 

Magdalena si nikdy neuměla představit, že by se nechala zaměstnat

V současné době pracuje Lenka tři dny v týdnu z domova a dva dny dochází do kanceláře. Dokázala si tak s příchodem syna přenastavit nejen pracovní, ale i soukromý život, aby jí to maximálně vyhovovalo a měla čas na práci, rodinu a také sama na sebe.

.

Pořad Máma maká uvádí internetová televize Mall.tv.

Chtěla syna zbavit ekzému, nakonec z toho je vlastní kosmetická firma
Vy chodíte do práce? Máte dítě v jeslích? Soudí vás okolí? Žádný stres!
Mateřská? Vzdělávejte se a rozšiřujte si obzory. Hodí se to do práce
Témata: Porod, Kariéra, Inspirativní ženy, Pracující matky, Máma maká, kosmetička, Syn, Čechy, Lenka, Narození, Microsoft, Styl, Kořínková, Adéla Klingohrová, Evropa