Maminka.czRozhovor

Mistryně republiky v parkuru Natálie Roučková: Má tři děti, vlastní módní značku a je malířka. Jak to všechno zvládá?

Simona Formánková 14.  11.  2021
Do koňského sedla ji poprvé vysadil rodinný přítel Karel Černoch ve dvou letech. Dnes je Natálie Roučková trojnásobnou mistryní České republiky v parkuru a svět koní se prolíná do všech jejích aktivit. Jak zvládá podnikání a své koníčky skloubit s péčí o rodinu a tři děti?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Natálie, vy jste trojnásobnou mistryní České republiky v parkuru, malířkou, máte vlastní módní značku a k tomu tři děti. Jak se všechny tyto aktivity dají s malým miminkem zvládat?

Blbě. Samozřejmě bych potřebovala pracovat mnohem víc. Nejlépe, kdybych měla i více času, abych se mohla věnovat všem dětem spravedlivě. Na stole se mi válí nevyřízené papíry, do toho v tom nepořádku maluju, běhají v tom děti a barvu na podlaze už rozhodně nemáme jen v ateliéru.

Takže je u vás doma veselo...

Kupí se mi stohy papírů a na konci roku dát vše dohromady je teda něco. Ale na druhou stranu bych to asi jinak neuměla. Je to blázinec a chaos, ale vlastně to miluju. Hlavně miluju, když se mi daří u všeho mít děti. A když je to, co děláme, nějak podněcuje k vlastní činnosti. Dny, kdy má ale vše hladký průběh, jsou, když hlídají babičky…

Najdete si někdy čas jen sama pro sebe?

Když mají koně volno po skákání a já je můžu vzít do terénu nebo když jsem sama v ateliéru a nikam nespěchám, to jsou mé chvíle, které mě nabijou energií… shodou okolností jsou naštěstí i mojí prací...

VIDEO: Podívejte se na zahájení Prague Playoffs 2019

Četla jsem o vás, že jste se poprvé do koňského sedla vyhoupla ve dvou letech a od pěti už jste jezdila pravidelně. Jezdí už i vaši synové?

No nevyhoupla jsem se úplně sama (smích) – ve dvou letech mě posadil poprvé na koně rodinný přítel Karel Černoch i s jeho dcerou Terezkou. Obě jsme tomu propadly. Jsme odmala nejlepší kamarádky a neustále nás pojí vášeň pro koně, umění a děti…

 Jezdí už i vaši synové?

Naše děti už chtějí jezdit všechny.

Vaše láska ke koním však není jediná. Máte i svou vlastní módní značku, která je možná ale takovým prolnutím vašich zálib, protože motivy koní se objevují snad na všech produktech. Jak vznikl nápad vlastní značku vytvořit? Byl to vždy váš sen?

Začala jsem tím, že móda, kterou dělala moje máma, byla až moc elegantní na to vzít si ji na jezdecké závody a vše, co se dalo koupit k tématu, bylo zase až moc sportovní… Tak jsem si vymyslela takové prodloužené tričko – tričkošaty s reprodukcí jednoho z mých obrazů… začala to nosit, abych se na závodech cítila dobře a tematicky, i když jsem třeba jen v roli doprovodu. A jak to lidé z okolí viděli, začali to po mě chtít také… Pak přibyla před rokem ještě značka vyloženě profesionálního jezdeckého oblečení s ikonickou hlavou koně v logu, kterou jsme založily s kolegyní Šárkou Kůtovou, a letos se povedlo, že jsme oblékaly naše jezdce na OH v Tokiu.

18.–21. 11. se v pražské O2 aréně uskuteční galashow světového parkuru Global Championships Prague Playoffs. Prozraďte, jak taková akce probíhá. 

Finále Global Champions je tak obrovská záležitost, že téměř nemá srovnání s jinými jezdeckými závody na světě. První ročník nasadil takovou laťku světovému jezdectví, že se už bude hodně těžko překonávat. Bylo to pro nás jak zahájení olympijských her. Atmosféra byla neskutečná. Výjimečností této akce pro mne bylo vkusné dotažení nejmenších detailů v propojení show programů, slavnostních ceremoniálů a sportu.

To musí být velmi náročné na přípravu. Na co vy se letos konkrétně nejvíce těšíte?

Takováto režie a produkce zatraktivnily parkur pro obrovskou část veřejnosti, přitáhly novou pozornost a další zájemce o jezdectví. Jsem zvědavá, čím mne překvapí letos výtvarná stránka věci, a těším se, že uvidíme díky divokým kartám a intervenci pořádajícího Czech Equestrian Teamu kromě Aničky Kellnerové s Prague Lions také další naše reprezentanty (včetně mého muže Aleše) v pětihvězdové kategorii. A také nemůžu vynechat zázemí závodů – například kafe mašiny v každé stáji hned vedle boxů našich čtyřnohých svěřenců. 

Prague playoffs 2021

Ve dnech 18.–21. 11. 2021 proběhne v pražské O2 areně galashow světového parkuru Prague Playoffs 2021. Více informací o této akci naleznete ZDE!

Témata: Rozhovor, Rodičovství, Inspirativní ženy, Pracující matky, Atmosféra, černoch, Prague PlayOffs, parkur, Značka, Děti, Olympijský, Česká republika, Vlast, Ceremoniál, Módní značka, Natalie, Malířka, Kel, Tokio, Mistr, Stáj, Aleš, Mód, Olympijské hry, Kůň