Maminka.czPředškolák

Modelka a máma Alena Buffon: „Na kluky mluvíme italsky i česky“

Klára Kotábová 14.  11.  2011
Modelka a máma Alena Buffon: „Na kluky mluvíme italsky i česky“
Alena je hodně vytížená žena, takže dohodnout si s ní termín rozhovoru a focení byl téměř nadlidský výkon. Nakonec se nám to však podařilo a máme pro vás více než příjemné povídání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

< první="" díl="">

* Nedávno jste se vdala, jak jste si svůj svatební den užila, byl přesně podle vašich představ, nebo byste zpětně chtěla něco udělat jinak nebo změnit?

Po svatbě jsem přišla na to, co by se třeba dalo udělat jinak. To je zkušenost. Ale jinak jsme si to všichni hrozně užili. Byl to nádherný den. Ted mě akorát mrzí, když třeba někde vidím svatební šaty, které si myslím, že by mi slušely víc, ale na tom až tak nezáleží. Rozhodně to neberte, jako že jsem byla se svými šaty nespokojená. Moc se mi líbily, ale byly to šaty na poslední chvíli. Ještě pár dní před svatbou jsem nevěděla, jak budou vlastně vypadat :-)

* Jak klukům vyprávíte pohádky? Česky, nebo italsky? A vlastně, kolik jazyků už umějí?

Na kluky mluvíme česky i italsky. Do budoucna bych je chtěla naučit anglicky, ale na to je ještě čas. Možná vás trochu zklamu, ale pohádky před spaním nevyprávíme. Kluci chodí do postýlky sami. Nechci, aby si zvykli na něco, co jim nemůžu dát každý den.

ČTĚTE TAKÉ: Soutěž: Kniha na podzim – Kouzelná lampa

* Můžete srovnat způsob, jak se vychovávají děti v Itálii a u nás v České republice? Co se vám na kterém přístupu líbí a co byste naopak raději zrušila?

Moje výchova je hlavně česká. Nechci, aby to znělo špatně, ale z té italské jsem si nepřebrala vůbec nic. Italské děti mi přijdou nevychované a nemají žádný řád. Moji kluci jedí každý den ve stejnou dobu, koupou se ve stejnou hodinu atd. Mají svůj zajetý denní režim a to u těch italských neexistuje. Nejvíce mi na Italech vadí, jak „tahají“ děti večer po restauracích. Dříve jsme s manželem chodili každý večer ven, dnes ale radši zůstaneme doma, než abych je „trápila“ v restauraci. Tam si nemohou lehnout, nemají klid, a tudíž se nemohou v klidu vyspinkat. A spánek je pro malé děti velmi důležitý.

ČTĚTE TAKÉ: Dara Rolins: „Věděla jsem, že padám ke dnu...“

* Kdy jste úplně nejšťastnější?

Když děti večer usnou :-)

* Otázka do daleké budoucnosti – budete přísná tchyně a nevěsty pečlivě vybírat, nebo to necháte na klucích?

V tuto chvíli nad tím nechci radši ani přemýšlet...


Telegraficky:

* Přibrala jste během těhotenství hodně?
Poprvé 20 kg, podruhé 11 kg

* Bez jakého jídla jste se v těhotenství neobešla?
Bez citronu

* Cvičila jste?
Ano

* Jaký jste měla porod?

První byl dlouhý a namáhavý, druhý byl o něco rychlejší, asi jsem věděla, jak na to :-)

* Který z kluků byl jako miminko hodnější?
Jednoznačně Davídek

* Co vás na mateřství nejvíc zaskočilo?
Jak málo spánku mi stačí k životu

* Jak relaxujete?
Co to je relaxace? :-)

* Kariéra, nebo děti?
A dohromady to nejde?

* Co je v životě nejdůležitější?
Zdraví

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, modelka, Dara Rolins, Alena, Kluk, Český, Ital, Mama, Model, Alen, Svatební den, Mód, Kluky, Máma

Video