Maminka.czSlavné maminky

Moderátorka Laďka Něrgešová: Čas jen pro sebe nepotřebuji. Odpočívat dokážu i s dětmi

Dita Mrázková 22.  4.  2022
Je v jednom kole a největším hnacím motorem jsou pro ni právě její děti – třináctiletý Adam a pětiletá Meda. Na svém Instagramu sdílí originální videa, ve kterých se najde nejedna maminka. "Pokud někoho baví svobodná máma dvou dětí, které táhne na padesát, jsem za to ráda," říká známá moderátorka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak jste s dětmi prožila Velikonoce? 

Upřímně? Velikonoce mě moc "netankují". Beru je jako oslavy příchodu jara. Vajíčka jsme samozřejmě barvili. Beránka i mazanec jsem taky upekla. Dva roky nešlo koledovat, ale letos jsme to pojali jako objíždění známých a rodiny, i s pomlázkou.

VIDEO: Jak probíhají a kdy se přesně slaví Velikonoce?

Vysvětlila jste dětem, co vlastně tento svátek znamená?

Adama jsem o křesťanském významu tohoto původně pohanského svátku informovala. Medu ale ještě ne. Mám k Velikonocům spíš výhrady, než že bych se jich nemohla dočkat.

Co vás na nich tak irituje?

Vás baví hned po ránu nastavit zadek podnapilým mužům, a ještě jim za to dát koledu? Jako malá jsem chodila koledovat s dědou, bavilo mě obcházet domy a sledovat, jak byl děda po druhém panáku veselý a já inkasovala čokolády. Ale od puberty si pamatuju už jen trapnost těch chvilek, kdy jsem měla modřiny na zadku, a ještě jsem se u toho musela usmívat.

V televizi odstartovala další řada úspěšné reality show Farmář hledá ženu, kterou moderujete. Farmáři a farmářky v něm hledají ideální protějšek. Čím vás tahle show baví?

Řadou věcí. Pokud bych měla vyzdvihnout jedinou, pak je to určitě způsob seznamování mezi účinkujícími. To reálné hledání protějšku, kdy má jeden na výběr z několika nabídek, což nebývá úplně obvyklé. A zajímavé je i sledovat, jak se pak člověku mění struktura hodnot. Je milé, když výsledkem vaší práce je štěstí dalších lidí.

Přirostl vám za dobu provázení pořadem nějaký farmář – nebo farmářka – k srdci?

Svým způsobem všichni. Jdu s nimi kus cesty, to vás vždycky trochu sblíží…

Laďka Něrgešová: Ženská vydrží víc než člověk

Na vašem Instagramu mě zaujala některá „mateřsko-výchovná“ videa. Třeba váš rozhovor sama se sebou s názvem Zbožňuji rozhovory s novináři. Na otázku, jaké máte koníčky, jste si odpověděla: "Žádné nemám, můj život je jen práce a děti, děti a práce, a tak pořád dokola." Úplně vám to věřím. Ale zeptám se: Zlepšilo se od té doby přece jen něco k lepšímu? Najdete čas už i sama na sebe?

Vždycky si ho najdu, zas nemůžete věřit všemu, co někdo pověsí na sociální sítě! (směje se) Na druhou stranu – já volný čas zas až tolik nepotřebuju. Dokážu odpočívat i s dětmi. Jsou pro mě hnacím motorem. Netoužím po času bez nich, je mi líp v jejich přítomnosti.

Jaké máte odezvy na svá videa od sledujících? Slouží jako určitá forma terapie? Předpokládám, že vám hodně píšou právě mámy, tak mě zajímá, jestli od vás chtějí třeba radu, pomoc a tak.

Myslím, že se ti, kdo mě sledují, chtějí hlavně bavit. Mám to založeno na tom, že si dělám legraci z věcí, které mě zajímají. Samozřejmě že když se nějaké téma dotkne někoho jiného blíže, tak s tím víc souzní. Pokud někoho baví svobodná máma dvou dětí, které táhne na padesátku, jsem za to ráda.

Nápad na natáčení videí vznikl ještě v době covidové?
Vlastně ano. Tak nějak to vyplynulo. Ale rozhodně ne kvůli tomu, že bych se doma  nudila. Paradoxně jsem měla ten první rok, kdy byla téměř celá republika v domácí izolaci, nejvíc práce za poslední roky. Takže to byl spíš psychický přetlak, ne že bych neměla do čeho píchnout. Potvrzuje to ale to, že i těžká doba dokáže plodit dobré věci. Pokud to samozřejmě není válka. Tak snad nám ten mír vydrží…

Témata: Video, Slavné maminky, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Životy slavných, Rodina a vztahy, Velikonoce, Instagram, Dcera, herečka, Moderátorka, Laďka Něrgešová, Adam, Reality show, Volný čas, Meda, Televize, novinář, Farmář hledá ženu, Seznamování, Děti, Těžká doba, Hnací motor, Panák, Máma, Televize na Heureka.cz