Maminka.czNaše tipy

Mohlo by se hodit: Dietní jídlo, hotové vývary, aplikace za pakatel a deník pro děti

redakce 18.  4.  2020
Nevíme, jak vás, ale nás některé věci v karanténě zaskočily. Třeba to, kolik času zabere vaření, jak těžké je vymyslet každý den nové jídlo. A tak vám přinášíme pár tipů, které vám to mohou usnadnit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nestíháte každý den pořádně vařit? Nebo ano, ale nechcete jíst stejně hutné jídlo jako děti ve vývinu? Pak tu pro vás  máme tip na trvanlivé jídlo plné všech potřebných živin, aniž byste do sebe dostávali zbytečné kalorie. 

Novinku v podobě nutričně vyváženého jídla s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým glykemickým indexem najdete pod názvem DailyMix. Koktejl plný proteinů, vitamínů, minerálních látek a vlákniny se hodí jako jídlo nejen pro všechny sportovce a aktivní lidi, ale třeba i pro seniory, kteří jinak nemají moc chuť k jídlu. 

Stojí za ním česká značka KetoMix, jinak známá především ve spojení s ketogenní dietou. 

Roušky nestačí. Mnohem víc vytírejte, přezouvejte se a perte!

A máme tu další tip do kuchyně, tentokrát v podobě hotových vývarů a polévek značky Konečně vývar, které vám taky mohou ušetřit hodně času. 

„Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii,“ říkají majitelé firmy Jarda a Honza Váchovi. Chuť těchto vývarů je i díky tomu prostě skvělá. 

Začínali na pražském Žižkově, dneska své vývary vaří na Moravě. A vy je určitě potřebujete, protože vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.

Tohle vyhraje Maminka roku! Ještě máte čas se přihlásit

A tenhle tip je taky hodně dobrý – kvalitní česká těhotenská aplikace MamaApp je k mání v prémiové verzi za pouhých devět korun. Je to první nezávislá těhotenská aplikace v českém jazyce, zaštítěná odbornou radou, naprogramovaná jak pro telefony se systémy iOS, tak Android. Ihned po svém spuštění dobyla žebříčky v AppStore a Google Play.

„Aplikace si vedla skvěle hned od samého začátku, čímž se potvrdilo moje přesvědčení o tom, že těhotné ženy mají zájem o validní informace od odborníků,“ říká zakladatelka aplikace MAMApp Petra Horáková Krištofová, která už téměř deset let provozuje gynekologicko-porodnický portál GYNWEB.cz.

Druhé těhotenství: Předsevzetí vs. realita. A nejčastější mýty

Náš poslední dnešní tip by mohly ocenit hlavně děti, případně rodiče, kteří už trochu tápou při vymýšlená nápadů, jak potomky zabavit. Obchod s hračkami Kidtown přišel s nabídkou Mimořádného deníku, který si snadno stáhnete na jejich webu ZDE a děti mají postaráno o zábavu na celý měsíc. 

Navíc na svém webu nabízí spoustu pomůcek na pomoc s domácí školou, kterou teď spousta rodičů tak trochu nedobrovolně v době karantény provozuje. 

Témata: jídlo, Naše tipy, deník, Tip, IOS, Petr Horák, Žižkov, Vývar, Pár tipů, Jarda, Google Play, Nové jídlo, Morava, Aplikace, Horáková, KetoMix, Den P, Hod, Android, AppStore