Maminka.czHračky pro děti

MUFFIK Hračka nebo ortopedická pomůcka?

Reklama 20.  5.  2021
Dnes už většina z nás ví, že základním kamenem pro správné držení těla a pro celkový fyziologický vývoj dítěte jsou nohy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

I domeček, který stojí na nestabilních základech se začne naklánět, praskat, nebo bortit. V případě špatné statiky v oblasti nožičky dochází k poruchám v rámci pohybového systému a k rozvoji disbalancí jako jsou například valgózní kotníky a kolena, propadlá klenba, přetížení páteře a rozvoj skolióz, oslabení a následné rozestoupení břišních svalů u těch nejmenších.

Jak tomu předejít?

Prevence zmíněných problémů ve vývoji miminka začíná už v kojeneckém věku, kdy si dítě začíná stoupat a noha se musí přizpůsobovat nerovnostem povrchu. Dítěti by mělo být nabízeno co nejvíce stimulů a nerovností (kamínky, písek, tráva,..). Pustit bosky na zahradu a nechat objevovat svět je nejlepším řešením. Faktem ale zůstává, že nejvíce prvních krůčku udělají děti doma, kde převládá tvrdá podlaha. A co když je zima, příroda daleko anebo se prostě jen bojíte pustit dítě někam bosé? MUFFIK ortopedické puzzle je jedinečným řešením. Ortopedická pomůcka, kterou děti vnímají jako oblíbenou hračku. Hrají si, a přitom rozvíjejí správnou chůzi a držení těla.

Staví puzzle a u toho posilují nejen střed těla, ale celý hluboký stabilizační systém. Chůze, hraní a skotačení na Muffik puzzlíkách propojuje jemnou a hrubou motoriku i senzomotoriku. Děti se na ní učí barvičky, pravolevou orientaci a společně s Muffikem rozvíjejí svou mysl i tělo.  Díky spolupráci s podology a fyzioterapeuty působí nejen jako prevence plochých nohou, propadlých kleneb a valgózních kotníků a kolen, ale má velký úspěch i při zlepšení, či dokonce odstranění již vzniklých problémů. Muffik je prostě hračka s obrovskou přidanou hodnotou a jeho krásný design inspirovaný přírodou udělá radost i Vám.

Témata: Hračky pro děti, Prezentace klienta, Reklama, Hračky na Heureka.cz

Video