Může fungovat otevřený vztah? Určitě ano, říká párový terapeut!

sim 22.  2.  2021
Připadá vám jako sci-fi, že byste vy nebo váš partner paralelně spali ještě s někým jiným, a to vše naprosto „legálně“? Opravdu může šťastně fungovat otevřený vztah? Podívejte se na video, co k tomu říká terapeut Honza Vojtko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás. V každém dílu dostává jednu konkrétní otázku.

Myslíte si, že skutečně může dlouhodobě fungovat sexuálně otevřený vztah? „To si pište, že může. Proč by nemohl? Tedy pokud se domluvíte a dodržujete pravidla, která jste si spolu s partnerem řekli. Pokud mluvíme o sexuálním otevřeném vztahu, je to, podle mých zkušeností z praxe, poměrně běžná věc. Na všem je ale potřeba se předem dohodnout,“ říká Honza Vojtko.

Je nevěra zabijákem vztahu? Záleží jen na vás, říká párový terapeut!

„Měli byste si ujasnit, jak to bude fungovat, jaká jsou pravidla, co pro vás oba znamená spát s někým jiným, takzvaně to mezi sebou legalizovat. Vztah pak může být velmi kvalitní a dobře dlouhodobě fungovat. Na druhou stranu by to nemělo být alibi k nějakému nekontrolovanému sexuálnímu chování,“ dodává Honza Vojtko.

Pořad Máme problém uvádí internetová televize Mall.tv.

Nevěra může být v těhotenství devastující. Jak ji zvládnout?
Jste spolu šťastní? Tři klíčové zásady zdravého partnerského vztahu!
Štěpánka: Manžel je mi nevěrný, ale radši dělám, že to nevím!
Témata: Video, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Mall.tv, Internetová televize, Téra, Tera, Partner, Terapeut, Vztah, Honza Vojtko, Sci-fi, Pravidlo

Video