Maminka.czJen pro maminku

Mužské práce nejsou pro ženy? Popovídejte si s jeřábnicí či svářečkou

Iva Endrychová 13.  2.  2015
Nikol Zimčíková se rozhodně výšek nebojí. Na svět se dívá z ptačí perspektivy. Pracuje jako jeřábnice. Říkáte si, že to není možné? Přijďte si to vyzkoušet na vlastní kůži.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Říkáte si, že je škoda, že ženy většinou pracují jen v klidných profesích? Chyba lávky. I mezi ženami existují ty, které se věnují ryze mužské práci. Seznámit se s nimi můžete ve středu 18. února 2015 v Praze na náměstí Republiky od 11:00 do 16:00 hodin

V rámci projektu Ženy jinak. Jakože, cože?! se představí ženy z České republiky a Slovenska, které zasvětily život tvrdým profesím, které spadají do mužského světa. A jejich povolání si na náměstí budete moci vyzkoušet i vy. 

Vázat lodní uzly, svářet, zkusit, jak těžká je hokejová výstroj, nebo si poslechnout o přežití na cestě kolem světa? To vše vám představí šest žen, které se nebojí žádného řemesla. Jedinečná událost Ženy jinak. Jakože, cože?! je věnována především ženám, které se chtějí bavit a experimentovat. Odhoďte zábrany a vyzkoušejte být „Ženou jinak.“

Podívejte se na Prahu z ptačí perspektivy. Na desetimetrovém jeřábu vás nahoru vyveze Nikol Zimčíková. Katka Valentová vám zase dokáže, že svářet nemusí jen chlapi. Můžete zkusit v páce porazit mistryni světa Rebeku Martinkovičová a Zuzana Tomčíková vám zase nechá potěžkat hokejovou výstroj brankářky. 

Adrenalin pro každého

Roli dobrodružek, které přitahují taje neznáma a divoký adrenalin, vám nakonec přiblíží cestovatelka Lucie Radová a kormidelnice Inna Václavová ve speciálním cestovatelském koutku. Tam se dozvíte, co všechno potřebujete na cestu kolem světa a jak si vydobudete respekt na lodi u mužské posádky. Výstava fotografií z cest a plaveb, dokumenty a workshop budou k dispozici každému, kdo se bude chtít o cestování dozvědět víc.

Zábavnou show moderuje herečka a módní bloggerka Nikol Moravcová. Vstup na akci je zdarma. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Hlasujte pro letošní Ženu regionu!

Na stránkách www.zenaregionu.cz můžete hlasovat v celonárodní soutěži Žena regionu. Široká veřejnost letos nominovala sto jedenáct favoritek z celé České republiky s jejich příběhy se můžete seznámit též na webových stránkách. O titul se utkají sportovkyně, umělkyně, podnikatelky, majitelky útulků pro zvířata, vedoucí charit či například ženy pečující o opuštěné děti či nemocné seniory. Mezi kandidátkami nechybí ani ženy podílející se na rozvoji svého města či celého regionu. Hlasovat můžete do 2. března 2015

Chcete začít podnikat? Vyhrajte v rozjezdech

Láká vás volná noha? Ráda pečete nebo organizujete dětské party a troufla byste se tím živit? Na konci února startuje nový ročník soutěže pro začínající podnikatele Rozjezdy roku. Na přihlášku máte tři týdny. Na stejných stránkách najdete i podmínky soutěže. Neváhejte a zkuste svůj podnikatelský projekt rozjet.

Každým rokem se do soutěže hlásí kolem čtyř stovek lidí, kteří již podnikají nebo nad svým nápadem teprve přemýšlejí. Několik desítek z nich pak vyberou regionální poroty, vítězové se mohou těšit nejen na věcné ceny, ale i na podporu odborníků ze všech oborů nutných pro start podnikání: vedení projektů, lidí i marketing v jejich podnikatelských začátcích. 

Od půlky dubna do konce května se Rozjezdy roku rozjedou do všech koutů Česka, aby tu odborníci zájemce proškolili v základech podnikání, financích, marketingu na internetu nebo obchodní komunikaci. Školení jsou zdarma, stačí se registrovat na výše uvedených webových stránkách. 

Mezi úspěšnými absolventy Rozjezdů jsou z maminek například Kamila Jahodová (děčínská textilní manufaktura Fraise.cz), Libuše Čehylová (textilní doplňky Libuschka, Praha) nebo Magdalena  Hájková (svačinové kapsy MagsBags.cz, Brandýs), Hobby špagáty Jany Laštovičkové (Vysočina). Samy už navíc dávají práci dalším maminkám.

Témata: Jen pro maminku, módní bloggerka, opuštěné děti, Děčín, Volná noha, Branka, Václavová, Zen, Výstroj, Sportovkyně, NEJ, Nikol Moravcová, Jedinečná událost, Nový ročník, Muž, Náměstí Republiky, Široká veřejnost, Cestovatelka, Manufaktura, Práce, Bloggerka, Inna, Začínající podnikatel, Vysočina

Video