Maminka.czSlavné maminky

Myšlenky na vraždu, absence emocí, pocity selhání. Tyhle slavné mámy bojovaly s těžkou poporodní depresí

Dita Mrázková 11.  5.  2022
Příchod dítěte na svět nemusí být pokaždé jen radostnou událostí. Nemalé procento žen totiž trpí poporodní depresí – stavem, kdy necítí ani moře lásky, ani příval radostných emocí. Jenže když se čerstvá máma netváří patřičně radostně, může se stát, že se stane terčem kritiky okolí. Své o tom vědí i tyhle známé maminky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Apatie, smutek, nechutenství, černé myšlenky... To je jen slabý výčet příznaků poporodní deprese. Stavu psychických obtíží, který může trvat i několik měsíců a může fatálně ovlivnit vztah mezi matkou a dítětem. Kdo s ní má nemilou zkušenost a proč je důležité nechat si pomoct?

Princezna Diana 

Klepněte pro větší obrázek

V roce 1995 šokovala britskou veřejnost přiznáním, že měla těžké těhotenství s nejstarším synem Williamem a po jeho narození trpěla poporodní depresí. Každé ráno se Diana probouzela s pocitem, že nevstane z postele. Cítila se nepochopená a pochybovala, zda je dobrá máma. U mladšího syna Harryho už tyto pocity nezažívala, údajně jí hodně pomohla pomoc psychologa.

Témata: Těhotenství, Děti, Slavné maminky, Péče o dítě a jeho výchova, Rodičovství, Miminko, Královská rodina, Životy slavných, Rodina a vztahy, Psychika, Chování a vztahy, Instagram, herečka, Sociální sítě, Laktační poradenství, pomoc, Poporodní deprese, Princezna Diana, Deprese, povaha, Moře, Princ William, Sarah Michelle Gellar, Ivanka Trump, Donald Trump