Maminka.czPo porodu

Na fotkách je vidí celý Londýn: Dost nerealistických očekávání, za své tělo po porodu se nestydíme!, říkají odvážné maminky

Dita Mrázková 20.  8.  2021
Sociální sítě jsou plné dokonalých upravených žen s plochými bříšky a vytrénovanými svaly. Na kolik jde o fikci, či realitu, to už je věc jiná. Poukázat na to, že i zdánlivá "nedokonalost" může být fajn, se odhodlala skupina žen – čerstvých maminek, které ukázaly svá těla (nejen) celému Londýnu! Nevěříte?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O tom, jak zrádné někdy můžou reklamy být, ví mnohé z nás své. Mezi modelkami, které neváhají používat všemožné filtry, jen aby na svých fotografiích z Instagramu vypadaly nejdokonaleji, se naštěstí najdou už i takové, které tento "nešvar" bojkotují. A naopak, nebojí se vyfotit po ránu, bez make-upu, bez všelijakých příkras – a to proto, aby "uklidnily" dospívající dívky tím, že realita je úplně, ale úplně jiná.

A protože maminky, které jsou čerstvě po porodu, mnohdy řeší právě poporodní kila, povislá bříška či nevzhledné strie, rozhodla se jedna známá britská značka produktů pro maminky i děti pro netradiční kampaň. Nese název Body Proud Mums (Mámy pyšné na své tělo). A předvedla sérii fotografií skutečných žen ze všech koutů Londýna, které svá poporodní těla neskrývají, a vzdalují se tak genderovým stereotypům.

VIDEO: Blogerka natočila video, v němž ukazuje, jak se mění prsa během těhotenství

Fotografkou je Sophie Mayanne, která se už v roce 2017 rozhodla, že nebude žádné fotografie lidí digitálně vylepšovat. A tak její fotografie odvážných, ale pyšných maminek visí ve více než třiceti stanicích metra po celém Londýně na LCD obrazovkách i eskalátorových panelech. 

Tak co, troufly byste si také?

Témata: Zdraví, Těhotenství, Porod, Novorozenec, Po porodu, Instagram, Jen pro maminku, Od těhotenství k porodu, Sociální sítě, Hubnutí po porodu, Bříško po porodu, Tělo, Influencerka, Diastáza, Kampaň, Strie, Jizvy, Amélie, Tělo s příběhem, Dokonalá postava, Vid, Maminka, Nést, Amelie, NORMÁLNÍ, Zdraví na Heureka.cz

Video