Maminka.czTipy na výlet

Potkali jsme na Loučni mezi labyrinty Robina Hooda: Jak se dětem hra líbila?

wall 5.  8.  2020
Zámecký park na středočeské Loučni je krásný sám o sobě, lákadlem je pak dvanáctka zdejších labyrintů – vyzkoušeli jsme, že baví děti i dospělé. Celý srpen mezi nimi navíc řádí Robin Hood se svou družinou – děti mohou plnit různé zbojnické úkoly, prokládané divadelními scénkami ze Sherwoodského lesa. Jak jsme vyzkoušeli, návštěva rozhodně stojí za to. A když už jsme na Loučni byli, dopřáli jsme si také večerní prohlídku zámku, kterou rovněž doporučujeme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A co takhle zámek Loučeň? Ten letos v srpnu bude patřit Robinu Hoodovi a jeho park se proměnil v Sherwoodský les. Děti budou moci plnit zbojnické úkoly, pomáhat Robinovi a jeho rodině v boji se zlým šerifem. Shlédnou scénky z dávných dob v zámeckém amfiteátru, navštíví zbojnické ležení. Robin Hood a jeho skupina je naučí střílet z luku, v restauraci bude připraveno zbojnické menu.

Zájemci si budou moci vyrobit pěkné rukodělné věci v polštářkové dílně.  A to po celý srpen každé úterý, středu, čtvrtek a sobotu v rámci celodenního programu, určeného zejména rodinám s dětmi. 

Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň, říká: „Doporučujeme návštěvníkům, aby si na návštěvu vyhradili alespoň tři až čtyři hodiny. Návštěvu zámeckého parku, kde uvidíte Robina Hooda a jeho družinu a projdete přitom i 12 labyrintů a bludišť, lze spojit s prohlídkou zámku nebo třeba piknikem. Přes naše webové stránky si můžete piknikové koše objednat,“ dodává Kateřina Šrámková.

Témata: Tipy na výlet, Cestování, Prázdniny, Maminka cestuje, Cestujeme, Tipy redakce, Léto s tebou, Vyzkoušeli jsme, Zámek, Prohlídka, Zámek Loučeň, Jana Doleželová, Zámecký park, Loučeň, Celý srpen, Robin Hood, Marion, Kateřina Šrámková, Lou, Labyrint, Mez, Nottingham, Družina