Maminka.czKariéra

Na mateřské jsem si splnila sen aneb z manažerky kadeřnicí

Martina Machová 15.  5.  2017
Erika snila celé dětství o tom, že bude kadeřnicí, avšak její rodiče měli jinou představu. Životní sen si splnila až během mateřské dovolené, kdy vyměnila lodičky a notebook za pohodlné boty a kadeřnické nůžky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Se samými jedničkami na učiliště? Nesmysl

Na mateřskou jsem odcházela z pozice ve vysokém managementu. Vystudovala jsem ekonomii, která mě ale vůbec nebavila, nenaplňovala, ale nakonec mě přes deset let, i díky perfektní znalosti dvou jazyků, dobře živila.

„Vidíš, Eričko, my ti to říkali! Co by proboha dělala taková schopná holka na učňáku?“ připomínala mi občas má maminka, když mě povýšili nebo jsem se vrátila z nějaké zajímavé služební cesty.

GALERIE: Mateřská láska se po staletí nemění. Podívejte se na dojemné retro snímky

Maminka byla celý život vážně nemocná, a to, že jsem se narodila, byl doslova zázrak přírody, není tedy divu, že na mně rodiče velmi lpěli. Rozmazlený jedináček jsem však rozhodně nebyla.

Spíš naopak – byla jsem „cepovaná“, přísně hlídaná a neustále úkolovaná. Neznala jsem volný čas, lítání po hřišti, lumpárny ani obyčejný tábor pod stanem. Mé dětství vyplňovaly „ušlechtilé“ záliby a neustálé studium. Nemám to rodičům za zlé, jsou svým způsobem velmi milující a hodní. Vše co dělali, dělali v mém zájmu a z lásky. Z jejich pohledu nebylo moc o čem přemýšlet – proč by měli dát holku se samými jedničkami na učiliště?

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Vaše příběhy, Kariéra, Zpátky do práce, Kadeř, Mateřská láska!, Management, Dětský sen, Eric, Podřízený, Životní sen, Koníček, Mater, Výuční list, Drac, Mateřská láska, Studium, Bábinka, Sen, Spolubydlící, Jedináček, Ekonom, Volný čas, Vášeň

Video