Maminka.czJen pro maminku

Na nákupy do zahraničí? Proč ne!

redakce 30.  7.  2010
Kdo si dělá zálusk na letní výprodeje v jiných evropských zemích, měl by si pospíšit. Někde totiž slevové akce trvají pouze do konce července, například v Belgii, Švédsku či Irsku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Naopak nejdéle si lze nízké letní ceny užít do konce září v Německu a do konce října v Rumunsku.

„Z klasických dovolenkových destinací můžeme upozornit na Francii, Itálii a Řecko, kde slevové akce čerstvě začaly a budou trvat do konce srpna.

Ve Španělsku jsou slevy obvykle šest týdnů v průběhu tohoto a příštího měsíce, a jejich začátek závisí na tom, jak je určí úřady jednotlivých autonomních oblastí.

Návštěvníci Kypru se trefí do sezony slev v srpnu,“ uvádí Ondřej Tichota, poradce pro komunikaci Evropského spotřebitelského centra ČR (ESC) a dodává: „V Bulharsku začínají slevy koncem července a trvají měsíc.“

V jiných zemích, Spojeném království, Lotyšsku či na Maltě, si obchody určují období slev zcela podle sebe, a nedá se tak určit přesně, kdy tam vyrazit na nákupy.

„Zajímavé je, že v Lucembursku je období letních slev velmi krátké a je upraveno speciálním předpisem. Trvá každoročně od 26. června do 10. července. Tam tedy lze na slevy vyrazit případně až příští rok,“ uzavírá Ondřej Tichota.

Více na www.coi.cz/esc.

Témata: Jen pro maminku, Nákupy, Nákup, Spojené království