Maminka.czSlavné maminky

Na návštěvě u Jitky Boho. Podívejte se, jak s dcerkou bydlí a bez čeho se neobejde

Simona Procházková 29.  3.  2021
Zpěvačka, moderátorka a influencerka Jitka Boho se před rokem přestěhovala s pětiletou dcerou Rosálkou z domečku do bytu blízko pražské Letné. Obě si musely zvyknout, že bydlení v bytě mimo jiné znamená, že nejde tančit a zpívat kdykoli. Co musí mít na nočním stolku, jak si dcerka vylepšila pokojíček a proč se jí nechce stěhovat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co musíte mít doma kolem sebe, aby vám bylo dobře?

Určitě květiny, o to víc, že jsme ve městě, v centru. Rosálka si svoje také vybrala. Chtěla masožravky. Protože její nepřátelé jsou teď "kousavci”, jak jim říká, takže ji prý masožravé kytky ochrání.

Prostoru mezi obývákem a kuchyní vévodí bílé piano – jinam se nevešlo?

Zvolila jsem elektrické, které není náchylné. A navíc se na něm dá regulovat zvuk. A to je kvůli sousedům fajn. Ze začátku, když jsme se sem přistěhovaly, tak jsme s Rosálkou trošku víc tancovaly a řádily a byly stížnosti na dupání (smích). Já na to nejsem zvyklá, protože jsem z baráku, tak je to pro mě nová zkušenost, že musím být trošku klidnější.

Pojďme se projít po bytě. Vedle obýváku je ložnice, co v ní pro vás nesmí chybět?

Samozřejmě je pro mě důležitá postel a kvalitní matrace, opět květiny, nějaká příjemná svíčka a parfém. To jsem se naučila od mé maminky, ona říká, že správná žena by měla mít na nočním stolku kvalitní parfém. Tak jsem svoje parfémy přestěhovala z koupelny do ložnice a je pravda, že občas se před spaním nějakým stříknu. Pro lepší pocit.

Mluvila Rosálka do toho, jak bude vypadat její pokojíček?

Trošičku ano, musím říct, že už je ve věku, kdy si řekne: Maminko, to je můj pokojíček, já to chci mít takhle. Nedávno si tam vylepila velmi, opravdu velmi vkusné nálepky na okno (smích). Už se mi je povedlo sundat, ale musela jsem jí za to slíbit něco výměnou. Ale je to její království, takže jsem benevolentnější. 

Když se tu člověk rozhlédne, nejde si nevšimnout spousty dřevěných prvků a udělátek na vůně.

Obklopovat se vůněmi je nesmírně příjemné. Difuzér, ultrazvukový, který čistí vzduch, voní, mění barvy, dokud mu nedojde voda. Ten u mě běží celé dny. A když ne, tak hoří svíčka nebo vonné tyčinky. A přírodní materiály mám ráda. Dřevo i v kombinaci s kovem. To mě na tom baví. Co mi dělá radost, je dřevěná mísa na ovoce, ta na mě čekala, byla poslední a já ji moc chtěla. Mám ji na sporáku, přináší to prý hojnost a bohatství rodiny. Nemusí to být jen materiální, ale celkově. Sporák by měl být vždycky čistý, uklizený. Já jsem tedy na pořádku závislá, uklízím dost, protože mám pocit, že když je uklizeno, tak má člověk i čisto v sobě.

Prý jste se domluvila s přítelem, že když vám to bude klapat, tak po roce začnete bydlet spolu. Rok už to bude, připravujete krabice?

No teď jsem to tady dokončila a mám se stěhovat? To je strašná představa! Vůbec se mi teď nechce. Zrovna včera jsem si dělala čaj a dívala jsem se z kuchyně na ten obýváček a říkala jsem si: To je hezký. No vůbec se mi teď nechce. Ale uvidíme.

Návštěva u Jitky Boho byla realizována pro měsíčník Blesk Bydlení.

Krásná tenistka Barbora Strýcová oznámila radostnou novinku. Čeká miminko!
Jak připravit domov tak, aby se tam miminku líbilo?
Témata: Video, Rozhovor, Slavné maminky, Instagram, Zajímavosti, Bydlení, Barbora Strýcová, Rosálkou, Byt, Rosálko, Noční stolek, Bohatství, Rosálka, Stolek, Jitka Boho, Dcerka, Pokojíček, Sporák, Parfém, Letná