Maminka.czKam s dětmi

„Na Sněžku pro Simonku“ - zažijte dětský den jinak a pomozte

redakce 25.  5.  2013
„Na Sněžku pro Simonku“  - zažijte dětský den jinak a pomozte
Občanské sdružení Cesta za snem pořádá 1. 6. 2013 dobročinnou, sportovně zábavní celodenní akci s názvem „Na Sněžku pro Simonku“ na podporu čtyřleté Simonky Smutné a vlastně všech dětí s handicapem, jichž se dotýkají úsporná opatření ve zdravotní a sociální oblasti. Oficiální start výstupu je v 10:00 z Pece pod Sněžkou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Během akce si návštěvníci mohou zakoupit trička s motivem projektu a další upomínkové předměty, jejichž výtěžek bude věnován přímo rodičům čtyřleté Simonky na pořízení kompenzačních pomůcek a zajištění osobního asistenta.

Malá Simonka Smutná z Mladé Boleslavi je po onkologické léčbě a amputaci levé nožičky v půlce stehna a podle oficiálních tabulek je „téměř zdravá“. V reálném životě to znamená, že nemá nárok na kompenzační pomůcky, asistenci ani speciální péči. Simonka by mohla začít chodit od září do školky mezi své vrstevníky, hrát si a učit se, ale pouze s osobním asistentem.

Z iniciativy paralympionika Jaroslava Petrouše a jeho kamaráda Miroslava Formánka vznikl nápad uspořádat oslavu Dne dětí jako výpravu na vrchol naší nejvyšší hory.
„Turistický výstup člověka rok a půl po amputaci nohy na nejvyšší horu Česka se může zdát jako nemožný. Lidé už ale mnohokrát dokázali, že pokud se nevzdají a spojí své síly, dokážou velké věci,”říká Jaroslav Petrouš, který sám na konci roku 2011 musel podstoupit amputaci levé nohy nad kolenem.

Výprava startuje z centrálního parkoviště v Peci pod Sněžkou, z Boudy pod Sněžkou a dalších míst. Připojit se tak může každý bez rozdílu věku nebo zdravotního stavu. Simonka jde také! Současně bude připraven i bohatý doprovodný program se spoustou her a soutěží nejen pro děti – dospělí mohou změřit síly ve sportovních a vědomostních kláních.

Další informace najdete na www.cestazasnem.cz.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Šimon, Den, Dětský, Centrální park, Pec pod Sněžkou, Simonky, Dětský den, Centrální parkoviště, Simonka