Maminka.czTěhotenství

Na těhotenské nevolnosti pomáhá sušenka po ránu, ale i banány nebo zázvor

Michaela Čentešová 27.  6.  2017
Na počátku těhotenství kazí radost z očekávaného miminka nepříjemné nevolnosti, které mohou trvat i celý den.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nevolnosti způsobuje zvýšená hladina hormonu hCG, která dosahuje svého vrcholu mezi osmým a devátým týdnem těhotenství. Právě proto pociťují v tomto období ženy nutkání ke zvracení.

Nevolnosti, zvlášť ty, které trvají po celý den, nejsou ničím příjemným a mohou ženy dostat do poněkud trapných situací. Miminku ale nijak neškodí. Budiž vám útěchou, že u většiny těhotných kolem dvacátého týdne samy vymizí.

Homeopatie v těhotenství: Pomáhá při nevolnostech a podporuje uhnízdění vajíčka

Těhotenství s sebou přináší zajímavé chutě. Můžete dostat slinu i na to, co byste za normálních okolností vůbec nevzala do úst. Jestli můžete jíst, jezte to, co vám chutná a o čem víte, že to ve vás alespoň chvilku vydrží.

Tučné, mastné a smažené potraviny by měly být tabu, ale takové sušenky, pečivo nebo opečený toast vašemu žaludku prospějí. Stejně tak si neodpírejte třeba ovesné vločky, jáhly nebo pohanku, které napomáhají stabilizovat krevní cukr.

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Miminko, Tipy a rady v těhotenství, nevolnosti, Těhotenská nevolnost, Zázvor, Krevní cukr, Hormon hcg, Ovesná vločka, Porce, Očekávané miminko, Opečený toast, Malá porce, Draslík, Studené mléko, Maličkost, Rozhoupaný žaludek, Žaludek, Sušenky, Černý čaj, Litr, Kyselost, Čaj, Vrchol