Maminka.czBatole

Na veletrzích FOR BABIES a FOR TOYS vyroste Dudlíkový strom

Markéta Novák Matějková 23.  9.  2016
A nejen ten, ale také spoustu hraček a her pro malé i větší nabídnou tradiční podzimní veletrhy FOR TOYS a FOR BABIES, které se budou konat 6. – 9. října v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. A Maminka bude u toho.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dudlíkový strom pro batola

Letos poprvé se na veletrzích objeví Dudlíkový strom, který se stane již nedílnou součástí podzimních i jarních veletrhů pro děti v Letňanech. „Dudlíkový strom je určen batolatům, které jsou závislé na dudlíku a nechtějí se ho dobrovolně vzdát. Dohodli jsme se proto se skřítkem Dudlíkářem, aby nám na Výstavišti zasadil Dudlíkovník, říká manažerka veletrhu Hana Kovářová a vysvětluje: „Strom najdete ve vstupní hale číslo 1. Určitě ho neminete, bude ozdobený dudlíky a okolo stromu bude dudlíkový vymezovač. Pod stromem bude připravený košík, do kterého "dospělák" vhodí nepotřebný dudlík. Stane se tak kmotrem novorozence, který jeho dudlík "zdědí". Partnerem "dudlíkového" stromu se stala společnost NUK. Naše hosteska vám za odevzdaný dudlík dá lístek s číslem stánku, kde společnost NUK najdete a na jejich expozici oproti lístku dostanete certifikát  Dudlíkového kmotra.“

Veletrhy, které děti milují

Oba veletrhy patří k podzimním stálicím na domácí veletržní scéně. Každoročně na ně zavítá několik desítek tisíc návštěvníků, kteří zde přicházejí jak za inspirací na nákup vánočních dárků pro děti, tak také za výběrem výbavičky pro miminko. Není totiž mnoho míst, kde si na jednom místě mohou porovnat nabídku různých firem a zároveň si všechny produkty rovnou vyzkoušet.

Prague Funny Days

Nedílnou součástí všech těchto podzimních veletrhů je již tradičně doprovodný program – letos s názvem Prague Funny Days, jehož generálním partnerem se  stala Skupina ČEZ.

„Návštěvníci se mohou těšit na ukázky sportů v podání dětí všech věkových kategorií, které budou probíhat na hlavním pódiu ve vstupní hale výstaviště,“ říká Hana Kovářová.  Možná budete sami překvapeni, jak nabitý program mají členové „Sokola“  -  k vidění zde budou ukázky sportovní gymnastiky, aerobiku, disco tance, soutěžních společenských tanců, ale také exhibice tanečních párů na úrovni mistrů ČR a Evropy s ukázkami akrobatického rock’n’rollu.

Na veletrhu bude mít stánek také časopis Maminka a online verze Maminka.cz. Nezapomeňte se u nás zastavit.

 


To je však jen malý výčet programu, který veletrhy doplní.  Na ploše 300 m2 bude pro dětské návštěvníky k dispozici aertrack, horolezecké stěny, skákadla a další ukázky pohybových aktivit, které si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet pod dohledem a vedením pracovníků „Sokola“. Zkrátka, kdo se rád hýbe, má se na co těšit.

Soutěž pro malé parádnice

Dalším a neméně důležitým partnerem veletrhů se stala společnost Bonaparte a jejich  Briliantina. Kdo by neznal půvabné dívčí šperky, které jsou vyráběny podle návrhů jejich samotných nositelek. Briliantina přinese na podzimní veletrh velké finále BRILI FACE neboli soutěž přirozené krásy pro děvčata ve věku  8 – 11 let.

„V loňském roce jsme v rámci veletrhů pro děti navázali spolupráci s Dětskou tiskovou agenturou a jejich anketou Zlatý Amos. Na tuto spolupráci navážeme i letos, a tak sobota bude patřit i Zlatým Ámosům,“ říká manažerka veletrhu.

FOR BABIES nabídne nové kolekce oblečení

Ani veletrh FOR BABIES 2016 nezůstává pozadu. Na podzimní akci  již tradičně potvrdily svoji účast společnosti Depemo, Mamaja, Babynosítka, Kočárky Růžový Panter, Dita Tábor, Patron Bohemia nebo Farmers a další vystavovatelé. Na veletrhu tedy nebudou chybět nové kolekce oblečení, stejně jako produktové řady kočárků nebo autosedaček. Doprovodný program veletrhu FOR BABIES formou workshopů a besed pro návštěvníky připraví opět „včelky“ z portálu určeného maminkám Promaminky.cz.

Zajděte si pro inspiraci na veletrh FOR BABIES 2014

Speciál o dudlících

Dudlík (někdy též šidítko) je gumová nebo silikonová náhrada prsu. Je používán k utišení nebo uklidnění dítěte.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Hry pro děti, Kam s dětmi, Hračky pro děti, Dětské oblečení a dětská obuv, Maminka cestuje, Výbavička pro miminko, Dudlíky, Strom, Dudlík, Generální partner, Lístek, ČEZ, Parádnice, Dudlíkového strom, Malý výčet, Nabitý program, Kovář, Sokol, Dudlíkový vymezovač, Hana Kovářová, Velké finále, Hračky na Heureka.cz

Video