Maminka.czRodina a vztahy

Na vlastní dítě jsem přísnější než na partnerovo. Vím, že je to špatně

Kateřina Prachařová 30.  6.  2017
Chovat se ke všem svým dětem úplně stejně je někdy těžké i v „klasické“ rodině. A co teprve, když máte jedno dítě vlastní a druhé vyvdáte. Čtenářka Anna se nám svěřila, že dennodenně s tímto problémem bojuje. Ale možná jinak, než byste čekali.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Staršího syna Vojtu mám s bývalým manželem. Rozvedli jsme se, když byly Vojtovi tři roky. Byla jsem pak nějaký čas sama a syna se snažila vychovávat, jak nejlíp jsem uměla. Vedla jsem ho hodně k samostatnosti, už kvůli sobě, abychom všechno co nejlíp zvládali,“ začíná své vyprávění 40letá Anna.

Když bylo Vojtovi sedm let, seznámila se díky práci se svým nynějším mužem Martinem. Martin byl čerstvě rozvedený a měl ve výhradní péči syna Lukáše, který je o rok starší než Annin Vojta.

Fejeton otce: Jaké je to stát se nevlastním tátou?

„Sblížil nás hodně právě osud rodičů, kteří zůstali s dítětem sami. Martinova manželka měla psychické problémy a syna se prakticky zřekla. Oba tím byli dost zasažení a dost dlouho trvalo, než jsme tohle překonali. Dva roky jsme se spolu sice intenzivně scházeli, po pár měsících seznámili i kluky, ale pořád jsme se nedokázali odhodlat udělat nějaký větší krok jako společné bydlení.“

Témata: Děti, Rodina, Rodina a vztahy, Vaše příběhy, partner, Jedna rodina, Starý syn, Nový přítel, Důslednost, SPA, Čas strávený, Stolování, Fejeton, Pár, Par, Bývalý manžel, Výhradní péče, Samostatná jednotka, Syn, Anna, Tchán, Výchova, Annin, Společné bydlení, Společné stolování