Maminka.czNovorozenec

Nadace Terezy Maxové pomáhá dětem z dětských domovů

redakce 11.  8.  2011
Společnost Accenture Central Europe společně s Nadací Terezy Maxové dětem zahájila v březnu tohoho roku projekt zaměřený na zvýšení zaměstnanosti mladých lidí z dětských domovů. Jeho cílem je zvýšit vzdělanost a efektivně připravit mladé lidi vyrůstající v ústavní výchově na samostatný život.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Proč je důležité podporovat mladé lidi z dětských domovů

Mladí lidé opouštějící ústavní výchovu jsou jednou z nejzranitelnějších skupin společnosti. Díky nedostatečnému vzdělání a chybějícímu rodinnému zázemí se často ocitají v začarovaném kruhu.

V důsledku toho se brzy po opuštění ústavní péče stávají závislými na sociálních dávkách, dávkách v hmotné nouzi a další podpoře. Mnoho z nich má problémy se zákonem, někteří končí i ve vězení.

Za rok 2009 opustilo 1167 mladých lidí ústavní výchovu z titulu zletilosti. Nikde však není k dispozici ucelený údaj o tom, kolik z nich získá práci…

Podat pomocnou ruku

Projekt Accenture Academy je realizován za podpory neziskové organizace – Člověk hledá člověka o.s. Mladým lidem ve věku 15-19 let bude pomáhat při hledání práce, návštěvě pracovního úřadu, seznámení s hledáním práce na internetu, nácviku přijímacího pohovoru či poskytne právní minimum apod. Projekt bude realizován dlouhodobě v jednotlivých dětských domovech, tj. v prostředí, které děti důvěrně znají.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Peníze a kariéra, domov, Max, Nadace, dětský domov, Nadace Terezy Maxové, Sociální dávka, Dom, Dětský, Přijímací pohovor, Ústavní péče, Příjímací pohovor