[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Ostružiny jsou nejen chutné, ale jsou také bohatým zdrojem vitamínů C, vitamínu B, betakarotenu nebo kyseliny listové. Zdravé jsou nejen plody, ale také listy. Ty se využívají ve farmaceutickém průmyslu do čajů na podporu léčby močových cest, cukrovky a proti průjmu. Vy je však ochutnejte v kombinaci s broskvemi a sladkým krémem.
Suroviny:
Krém
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vmíchejte jogurt a vejce, nakonec opatrně olej. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 35–40 minut. Upečenou buchtu nechte úplně vychladnout.
Na krém rozmačkejte 1,5 hrnku ostružin. Rozmixujte je s čerstvým sýrem a slazeným kondenzovaným mlékem.Vychladlou buchtu rovnoměrně po celé ploše propíchejte rovným koncem vařečky. Nalijte na ni připravený ostružinový krém a rozetřete ho po povrchu, aby se vpil do otvorů.
Vyšlehejte smetanu na tuhou šlehačku a rozetřete ji po povrchu. Broskve vypeckujte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Naskládejte je na povrch a doplňte zbylými ostružinami. Nechte 2—3 hodiny v ledničce rozležet.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.