Maminka.czGalerie

Nafouklá a neustále unavená! 7 těhotenských pravd na komiksových obrázcích, ve kterých se najdete!

Simona Formánková 28.  8.  2022
Některé okamžiky spojené s těhotenstvím, jako jsou například první pohyby miminka, si nastávající maminky zapamatují navždy. Rostoucí bříško a devět měsíců těšení se však s sebou nemusí přinášet vždy jen to pozitivní. Máme pro vás 7 těhotenských nepříjemností, před kterými vás možná ještě nikdo nevaroval!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1) Svůdná a neodolatelná? Jen stěží...

Když vám vaše těhotné kamarádky vyprávěly, jak jim rostoucí bříško dodává sebevědomí a sex- appeal, nabyla jste možná dojmu, že to tak mají všechny nastávající maminky. Chyba lávky! Ne pro každou ženu je těhotenství stavem, kdy by si připadala svůdná a neodolatelná víc než kdy jindy.

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: Jitka Nováčková pro časopis Maminka: V těhotenství jsem si prožila těžké období

2) Nafouklá od hlavy až k patě

Než jste otěhotněla, pravděpodobně jste si v myšlenkách snila o tom, jak s rostoucím bříškem bude vše zalité sluncem. S pozitivním těhotenským testem jste se těšila, až vaše těhotenství na vás bude zřejmé na první dobrou. Ovšem fakt, že se budete cítit jak nafouknutý balon, vám vaše ideální představy už nenastínily. 

Klepněte pro větší obrázek

3) Všudypřítomná únava na denním pořádku

Říkala jste si, že než se miminko narodí, musíte vše dokonale připravit, ale teď byste jen a jen spala? Nebojte se, únava v těhotenství je naprosto běžná. Důležité je vědět, že nepotrvá věčně a vy se zanedlouho vrátíte k aktivnímu životnímu stylu, na který jste byla zvyklá.

Klepněte pro větší obrázek

4) Hlavně žádné prudké pohyby

Ne nadarmo se těhotenství říká "jiný stav". Nenechte se proto zaskočit situací, kdy vás vaše tělo nebude poslouchat tak, jak jste byla doposud zvyklá. Náhlé pocity na zvracení, nutkání odskočit si "na malou" přichází zčistajasna, ale i tato nepříjemnost postupně vymizí. 

Klepněte pro větší obrázek

5) Strie v plné síle

Ano, vaše kamarádka měla možná ukázkové bříško bez jakýchkoli změn, to ovšem neznamená, že i vám se vyhnou. Strie trápí ženy z dědičného hlediska, při váhových výkyvech nebo hormonálních změnách. A to vše hraje v těhotenství velkou roli. Rozhodně nepodceňujte promazávání bříška a celého těla speciálními přípravky, které slouží jako prevence proti vzniku strií. 

Klepněte pro větší obrázek

6) Zavaž mi střevíček!

Že se z obyčejného zavazování bot stane náročná disciplína, byste před pár týdny asi hádala jen stěží. Ve chvíli, kdy vám upadnou klíče od bytu na zem, je z vás rázem bezdomovec. Tedy alespoň než se najde hrdina, který vám je sebere, a tím vás zachrání. 

Klepněte pro větší obrázek

7) Těhotenství není nemoc... Ale proč si nezdřímnout?

Těhotenství rozhodně není nemoc, a pokud je vše tak, jak má být, pak ani není důvod, proč nepracovat nebo se vyhýbat aktivitám, které jste dělala předtím. Poslouchejte ale své tělo, a když vám zavelí, že potřebuje relax, pak mu ho dopřejte. A bez jakýchkoli výčitek!

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Galerie, Rodičovství, Mateřství, Miminko, Sex, Mateřská, Jitka Nováčková, Nepříjemnost, Obrázek, Maminka, Komik, Bříško, PRÁV, Sebevědomí