[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Máte v mrazáku přebytky letního ovoce a rádi byste si na nich pochutnali, i když za okny už příroda maluje podzim? Pečený čaj je skvělou volbou! Vůně skořice, hřebíčku a citronu vám navíc navodí pohodovou atmosféru.
Suroviny:
Postup:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i koření a všechno důkladně promíchejte.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Ještě horké ovoce plňte do sklenic. Ty uzavřete a otočte dnem vzhůru, po pár minutách otočte zpět a nechte vychladnout.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz