Chcete si zpříjemnit chladné podzimní sychravé dny? Čím jiným než čajem! Pokud vás omrzely příchutě volně dostupné v obchodech, vytvořte si vlastní. Pečený čaj je ideální variantou, navíc je také skvělým tipem na jedlý dárek.
Máte v mrazáku přebytky letního ovoce a rádi byste si na nich pochutnali, i když za okny už příroda maluje podzim? Pečený čaj je skvělou volbou! Vůně skořice, hřebíčku a citronu vám navíc navodí pohodovou atmosféru.
Suroviny:
- 500 g jablek
- 500 g jahod
- 500 g vypeckovaných třešní
- 300 g ostružin
- 300 g červeného rybízu
- 200 g černého rybízu
- citronová šťáva
- 500 g cukru krystal
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička hřebíčku
Postup:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i koření a všechno důkladně promíchejte.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Ještě horké ovoce plňte do sklenic. Ty uzavřete a otočte dnem vzhůru, po pár minutách otočte zpět a nechte vychladnout.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz