Maminka.czVaše příběhy

Narodila se bez rukou. Lékaři byli pro potrat, rodiče ho odmítli

redakce 17.  11.  2019
Čtyřčlenná rodina byl její sen. Když Vanessa McLeoc zjistila, že je podruhé těhotná, zářila štěstím. Poté přišel šok. Lékaři jí sdělili, že miminko má nemocné srdce a chybí mu část horních končetin. Navrhovaný potrat ale odmítla.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V druhém trimestru Vanessa zjistila, že dcera, kterou nosí pod srdcem, trpí vážnou vývojovou vadou. Doporučení lékařů znělo jasně: potrat. To ale manželé odmítli a Vanessa přivedla na svět veselou Ivy, která se svým hendikepem statečně bojuje.

"Doporučili nám potrat. Prý nebude mít dcera nikdy kvalitní život. Manžel to ale odmítl. Chtěli jsme udělat vše, co je v našich silách," vypráví Vanessa. S manželem tedy možnost potratu okamžitě smetla ze stolu a o život své dcery byli oba odhodláni bojovat. O její vývojové vadě nastudovali snad všechny možné informace, na realitu je ale nebyl schopný připravit nikdo.

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka

"Když jsem Ivy držela v náruči, věděla jsem, že si mě vybrala za mámu, a okamžitě jsem se zamilovala. Na řeči lidí kašleme. Naše holčička je krásná, a když to přeženu, děti s ručičkama nám nyní přijdou zvláštní. Pro nás je prostě normální miminko Ivy." Veselá holčička je momentálně bezstarostné dítě. Jak se její život bude vyvíjet nadále, je v rukou jejích skvělých rodičů.

Při znásilnění otěhotněla. Potrat odmítla. Bylo to peklo, ale syna miluji

Chlapeček nemá ruce, ale i tak podá plačícímu bráškovi dudlík

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk
Témata: Zdraví, Děti, Láska a vztahy, Rodina a vztahy, Miminko, Vaše příběhy, Rodiče, Potrat, znásilnění, Lékař, Horní končetina, Vanessa, Národ, Srdce, Čtyřčlenná rodina, Zdraví na Heureka.cz