Maminka.czTestujeme s dětmi

Naše čtenářky testovaly aktivní interaktivní chodítko VTech. Jak to dopadlo?

Markéta Novák Matějková 2.  12.  2019
Když se řekne chodítko, mnohým rodičům vstávají vlasy hrůzou. Ovšem není chodítko jako chodítko. Vtech Uč se a poznávej je totiž v první řadě hračka s interaktivním panelem, kterou mohou děti využít také jako pomocníka při prvních krůčcích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

VTech patří mezi tzv. aktivní chodítka, která s těmi statickými, kam se dítě "postaví", nemají moc společného. Takové chodítko slouží jako opora při prvních krůčcích. Tento model je především interaktivní hračkou, takže nabízí více možností využití.

Pro nejmenší děti je možno panel sundat, takže si s ním mohou hrát na podlaze. Poznávají zvířátka, barvy, hudbu, tvary i čísla. Jakmile povyrostou, pak připnutý, důvěrně známý panel jim při chůzi dodává pocit bezpečí. Pokud některým dětem vadí množství zvuků, je možno tuto funkci vypnout nebo snížit hlasitost.

Chodítko otestovaly čtyři naše čtenářky:

Lenka, dcera Marika, 1 rok

Klepněte pro větší obrázek

"Chodítko naši holčičku velmi zaujalo, především tedy to, že se s ním dá rejdit po celém bytě, to je obrovská zábava. Spousta barevných tlačítek je nejen pastvou pro oči, ale také pro prstíky a pro ouška a při každé melodii se Marika roztančí. Je krásné hrát si v šeru, protože jednotlivé části barevně svítí a blikají."

Eliška, dcera Lila, 18 měsíců

Klepněte pro větší obrázek

"Z hračky jsou mé děti nadšené, zaujala i mé starší synky, rádi své batolecí sestřičce ukazují na hrací desce různé funkce. Malá miluje telefonování, tak si hraje na telefonní ústřednu. Prostředního synka zaujalo piánko. Starší syn říká, že se mu na hračce líbí vše. Hlavně, že může dělat pana učitele sestřičce. Hračka je bytelná a stabilní, působí kvalitně a že dlouho vydrží."

Katka, syn Matyáš, 16 měsíců

Klepněte pro větší obrázek

"Možnost otestovat chodítko přišla v tu nejvhodnější dobu. Mladší syn v 16 měsících právě začíná chodit a tahle zábavná pomůcka ho rozhodně potěšila. Ocenil ji navíc i jeho tříletý bráška, protože VTECH není jen chodítko. My ho překřtili na Pojízdnou herničku.

Chodítko má jednu nespornou výhodu, kterou ocení každý dvojnásobný rodič: Dá se rozdělit na dva samostatné díly a každé dítě se zabaví s jedním z nich.

Jednou částí je samotná jednotka pro chůzi – pojízdná konstrukce se čtyřmi kolečky a pevnou rukojetí. Dítě se o ni pohodlně opírá a tlačí ji před sebou. Přirozenost jeho chůze přitom není nijak narušena. Oba prckové okamžitě pochopili princip a nadšeně tlačili vozítko po celém bytě."

Lenka, syn Ben (1 rok)

Klepněte pro větší obrázek

"Choditko Vtech nás doma opravdu nadchlo! Interaktivní panel se dá odpojit a dítě si s ním může pohodlně hrát na zemi nebo u stolu. Chodítko je stabilní, madlo je pevné a dítěti krásně padne do ruky. Ocenila jsem, že má chodítko dva přepínací módy, čímž se zvětšuje množství funkcí, které chodítko má. Tolik zvuků a různých aktivit, že si vaše dítko jistě vybere a zabaví se na dlouhou dobu. Kolečka je možno zaaretovat, což je skvělé, když si dítko hraje s panelem. U Beníka zatím vedou telefonní sluchátko a vkládání tvarů."

VTech chodítko  Uč se a hraj si

  • VTech chodítko představuje dítěti první zvířátka a jaké zvuky zvířátka dělají.
  • Učí ho poznávat barvy, podvědomě učí počítání, čísla i základy správného hudebního vzdělávání.
  • Učí poznávat tvary a rozvíjí koordinaci očí s rukama.
  • Podporuje manuální zručnost dítěte a správný vývoj hrubé i jemné motoriky.
  • Úžasná stabilita, perfektně tvarovaná rukověť chodítka společně s možností nastavení brzdění koleček dává dítěti výjimečný pocit bezpečí při prvních krůčcích.
  • Skvělou zábavu plnou poznávání nabízí telefonní sluchátko, otočná ozubená kolečka nebo barevné piáno.
Testovali jsme hračky. Které u našich dětí bodují?
Pokoj pro malé pračlovíčky. Poradíme vám, jak ho zařídit
Dílnička: Vyrobte si bylinkový kornoutek do květináče

 

Témata: Video, Testujeme s dětmi, Chodítka, První krůček, Přirozenost, Rukojeť, Nesporná výhoda, Nejmenší dítě, Chodítko, Dlouhá doba, Jak, Dopad, Mladý syn, Poznávání, Květináč, Katka, Hračky, Starý syn, Manuální zručnost, Hlasitost, Pocit bezpečí, Celý byt, Kolečko, Zvířátka, Chod