Maminka.czNaše tipy

Navštívili jsme Farmapark, ráj pro zvířata i děti do deseti let

redakce 15.  5.  2019
​Jaké to je, strávit celý den na farmě? Na vlastní kůži to vyzkoušela redakce časopisu Mateřídouška ve Farmaparku v Soběhrdech. A měli se dobře. Co všechno je zaujalo?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaké to je, strávit celý den na farmě, jsme se rozhodli vyzkoušet ve Farmaparku v Soběhrdech. Nejezdili jsme traktorem ani nekydali hnůj, ale poznali jsme zblízka pěknou řádku zvířat, která se chovají na farmách po celém světě.

Farma zabírá malebné údolí s potokem, rybníkem, loukami a kouskem lesa. Kromě velkých výběhů pro zvířata je tu spousta houpaček, skluzavek, prolézaček, nafukovacích skákadel, vnitřních i venkovních heren. Nechybí ani tubingová dráha. Zkrátka takový ráj nejen pro zvířata, ale i pro děti do deseti let.

Z celého světa

Zvířata jsou ve výbězích rozdělena podle toho, z kterého kontinentu pocházejí. Je tu kromě Evropy zastoupena také Asie, Jižní Amerika, Afrika a Austrálie.

Karanténa s dětmi: Těhle 50 Montessori tipů zabaví i ty nejmenší

Různé druhy krav, koní, ovcí, koz, ale také jsou tu velbloudi, pštrosi, prasata, osli, husy, kachny, králíci, nutrie, labutě, lamy, kapybary, mufloni či klokani. A skvělé na tom všem je, že tu zvířata nechovají jako na jiných farmách na maso, mléko či vlnu, ale jako zvířata ve skutečné zoo, takže jim nehrozí nic špatného a dožijí se zde pokojného stáří. Je tu více než 250 zvířat.

Letošní novinky

Farmapark letos vstupuje do páté sezóny a každým rokem přidává něco nového. Letos v létě přibude virtuální herna, Farma Jeepy (autíčka, která vás provezou mezi pštrosy a lamami), nová prodejna hraček, nová restaurace, amfiteátr, nafukovací lodičky na rybníku, rybárna s grilováním nebo skákací hrad. Když k tomu přičteme už stávající restaurace a bufety, na které navazují dětské koutky a odpočinkové zóny, je Farmapark místem, kde rodina pohodlně stráví celý den a na nudu si ani nevzpomene. Nám se tenhle originální park moc líbil. Zkuste ho s rodinou také!

Webové stránky parku farmapark.eu

Už máte speciál Cestujeme s dětmi? Praktické rady a zajímavé tipy z naší redakce
Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy
Témata: Mateřídouška, Naše tipy, Afrika, Austrálie, farma, klokani, Labuť, Lama, Zvíře, Jižní Amerika, Potok, Louka, Trakt, Herna, Web, Výběh, Redakce časopisu, Ráj, Údolí, Asie, Pštros, Evropa, Jeep, Soběhrdy, Traktor