Maminka.czNebezpečné výrobky

Nebezpečný výrobek pro vaše dítě: Pistolka s laserem

redakce 15.  10.  2010
Česká obchodní inspekce zjistila, že je na českém trhu v nabídce a v prodeji výrobek, který představuje vážné riziko pro spotřebitele. Jedná se o pistolku (revolver) s laserem pocházející z Číny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výrobek byl uložen v papírové krabici s označením Shock 5 in 1 LASER FLASHLIGHT. Pistolka je laserovým zařízením vyzařujícím viditelné, červené světlo a po stisknutí spouště vydává ránu (elektrický výboj). Žádné další údaje na laserovém zařízení nejsou uvedeny.

Vzhledem k tomu, že výrobek není vybaven žádnými informacemi o použití a bezpečnostních varování, nelze vyloučit jeho použití dětmi. Navíc výrobek není ani opatřen určením třídy laserového zařízení a bezpečnostním varováním vztahujícím se k použití laseru a případných ochranných prostředků, nelze vyloučit, že může dojít k poškození lidského zdraví (zraku).

Na základě provedeného posouzení lze konstatovat, že výrobek nesplňuje obecné požadavky na bezpečnost výrobku a je tedy výrobkem nebezpečným. Z výše uvedených důvodů vydá Česká obchodní inspekce zákaz prodeje výrobku a příkaz ke stažení z trhu.

Témata: Nebezpečné výrobky, Vaše dítě, Nebe, Děti, Laser, Uvedený důvod, Vaš, Prodej výrobků, Výrobek, Pistolka